Roxanne, cu Şerban Pavlu, din 11 octombrie în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/roxanne-va-fi-disponibil-din-11-octombrie-in-cinematografe/

Roxanne, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, are premiera în cinematografele din România vineri, 11 octombrie.

Un articol de Andrada Văsii|3 octombrie 2013

Roxanne, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, are premiera în cinematografele din România vineri, 11 octombrie.

Roxanne spune povestea lui Tavi Ionescu, 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.

Roxanne este o poveste despre prietenie, trădare și curaj. Inspirat din experiența personală a regizorului, filmul vorbește despre consecințele unor greșeli din trecut care ne afectează viața de acum, dar și viețile generațiilor viitoare.

Citiți și: VIDEO Hollywood Reporter, despre „Roxanne“: are stofă de film TV, iar rolurile secundare au umor şi energie

Regizorul Vali Hotea spune despre Roxanne că este un film care „vorbește despre generația mea – o generație care a trăit jumătate din viață sub un regim totalitarist și cealaltă jumătate într-o societate care încă își mai caută liniștea interioară. Este vorba despre viața într-o zonă cenușie asupra căreia am încercat să „pun o lumină roșie” („put on the red light”) – așa cum spun versurile melodiei The Police…”

Premieră la Locarno pentru Roxanne

Pelicula Roxanne a avut premiera mondială pe 16 august, în secţiunea competițională „Cineasti del presente” din cadrul Festivalul Internațional de Film de la Locarno.  În avanpremieră în România, Roxanne a fost proiectat la Festivalul Internațional de Film Anonimul, de la Sfântu Gheorghe.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Adrian Văncică, Anghel Damian, Corina Moise.

Roxanne

Şi Mihai Călin joacă în filmul Roxanne

Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean și Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.

Vali Hotea a absolvit regia de film la UNATC Bucureşti în 1995 şi a regizat mai multe  videoclipuri, spoturi publicitare, scurtmetraje, printre care „Marea aventură”, „Meditaţia”, documentarul „Lucy Castle-Hotea”, filmul tv „Călătorie de vis”, primele episoade din „Fetele marinarului” și miniseria „Serviciul omoruri”.

Roxanne este o producție Hi Film în coproducție cu Abis Studio și Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

Info:

Pelicula va fi lansată în această toamnă în România și va fi distribuită de Parada Film.

Foto credit: Cinemagia, Roxanne

Citiţi şi:
01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.