„S-au furat poveștile”, spectacol pentru copii pe scena Opera Națională București
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-furat-povestile-spectacol-pentru-copii-pe-scena-opera-nationala-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti alături de All’s Choir and Ballet prezintă sâmbătă, 15 iunie 2019, începând cu ora 11:00, spectacolul pentru copii „S-au furat…poveştile”. Invitata specială a spectacolului va fi actriţa Anca Sigartău.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2019

Compania Artistică All’s vă invită preț de 80 de minute într-o incursiune de basm, unde fantezia copilăriei și armoniile muzicale se îmbină perfect într-un spectacol pentru copii memorabil în care cei mici vor fi, pe rând, vedete și vor urca pe scenă alături de artiști pentru a recrea povești de neuitat.

Rețeta este simplă: doi pirați au furat poveștile. Aceștia le țin închise într-un cufăr și nu vor să le mai dea drumul. Lumea copilăriei nu ar mai fi niciodată la fel de frumoasă și colorată fără ele. Și totuși, ceva îi convinge să le asculte măcar pentru o zi, împreună cu micii spectatori prezenți în sala Operei Naționale București.

Astfel, vor pătrunde îpe scenă, pe rând, personaje îndrăgite din basme precum „Frumoasa și Bestia”, „Pocahontas”, „101 Dalmațieni”, „Cartea Junglei”, „Pisicile Aristrocrate”, „Rapunzel”, „Cenușăreasa”, „Mica Sirenă” și multe altele.

Soliști: Maria-Mădălina Constantin, Anfisa Fugaru, Adina Secobeanu, Cleopatra Secobeanu, Alin-Horia Mânzat, Daniel Trandafir, Narcis Brebeanu.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10:00 – 13:00 și 14:00 – 19:00).

Foto: S-au furat poveștile – facebook

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.