S-au pus în vânzare abonamentele pentru cea de-a doua ediţie a festivalului „Lună Plină“
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-abonamentele-pentru-cea-de-a-doua-editie-a-festivalului-luna-plina/

În perioada 14-18 august 2013, la Biertan, judeţul Sibiu, va avea loc cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină“, unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror şi fantastic.

Un articol de Andrada Văsii|27 iunie 2013

În perioada 14-18 august 2013, la Biertan, județul Sibiu, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină“, unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic.

Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, „Lună Plină“ va oferi, pentru al doilea an consecutiv, cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.

1700 de locuri

Vizionările vor avea loc în aer liber (Grădina Melies – 1000 de locuri și Cinema Vertigo – 400 de locuri) și în interior (Sala Karloff – 120 de locuri și Studioul Ion Hobana – 180 de locuri). Pe lângă pensiunile tradiționale din zonă, cinefilii vor avea la dispoziție un camping modern, precum și un „cartier general“, situat în Piața Mare a orașului, unde se va organiza un târg de mâncăruri și băuturi tradiționale și produse hand made.

Abonament la filme horror

La fel ca la prima ediție, pasionații de filme horror și fantastice vor putea opta pentru bilete unice la prețul de 8 lei (5 lei pentru localnici) cu taxa de campare de 10 lei pe noapte, sau pentru abonamente cu diferite valori:

Din 14 august – 70 de lei abonament proiecții (100 de lei cu taxa camping inclusă). Din 15 august  – 60 de lei abonament proiecții (85 de lei cu taxa camping inclusă). Din 16 august  – 50 de lei abonament proiecții (70 de lei cu taxa camping inclusă). Primele 50 de abonamente pentru toată perioada cu campare inclusă sunt disponibile la prețul de 80 de lei, iar urmatoarele 100 de abonamente – la prețul de 90 de lei.

Abonamentele se pot achiziționa de pe www.biletmaster.ro, sistem de vânzare computerizată, care ajută la procurarea rapidă a biletelor de intrare şi a abonamentelor.

Info:

Mai multe detalii despre program, acreditări, posibilități de cazare și acces vor fi disponibile în curând. Pentru informații suplimentare vă rugăm să vizitați site-ul: http://lunaplinafestival.ro/.

Foto credit: Festivalul „Lună Plină“, ediția 2012

29
/10
/20

PORTRET Cunoscuta regizoare japoneză Naomi Kawase, o obişnuită a Festivalului de la Cannes, va susţine sâmbătă, de la ora 17.00, un masterclass online pentru publicul din România, în cadrul "Les Films de Cannes à Bucarest", unde este invitat special. Prilej de a vă propune un scurt portret al acestei cineaste inclasabile.

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar și outdoor.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.