Samantha Shannon, noua J.K. Rowling, vine în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/samantha-shannon-noua-j-k-rowling-vine-in-romania/

Samantha Shannon, autoarea volumului ,,The Bone Season”, care este supranumită ,,noua J.K. Rowling”, se va întâlni cu cititorii din România vineri, de la ora 18.30, în Cafeneaua Verona din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|26 septembrie 2013

Samantha Shannon, autoarea volumului „The Bone Season”, care este supranumită „noua J.K. Rowling”, se va întâlni cu cititorii din România vineri, de la ora 18.30, în Cafeneaua Verona din Bucureşti.

Vineri, la invitaţia Curtea Veche Publishing, cititorii din România o vor putea cunoaşte pe Samantha Shannon, autoarea unui roman fantasy care a fost considerat fenomenul anului 2013.

Este o vizită fără precendent, fiind pentru prima dată când o autoare de acest calibru din segmentul fantasy/young adults vizitează România.

Astfel, Curtea Veche Publishing invită cititorii să se întâlnească cu Samantha Shannon vineri, la ora 18.30, în Cafeneaua Verona din cadrul Librăriei Cărtureşti Verona. Cu această ocazie, cititorii vor putea face cunoştinţă cu o scriitoare surprinzător de tânără, cu o imensă energie şi o imaginaţie debordantă, care a creat, prin acest debut literar, o realitate nouă şi îndrăzneaţă.

21 de ani şi un debut spectaculos pentru Samantha Shannon

Samantha Shannon, numită de Forbes ,,noua J. K. Rowling”, a reuşit la doar 21 ani să aibă unul dintre cele mai spectaculoase debuturi editoriale. În mai puţin de o lună de la apariţie, volumul ,,The Bone Season” scris de Samantha Shannon a fost tradus în peste 21 de ţări, iar studiourile The Imaginarium (Andy Serkis, „Lord of The Rings” şi Jonathan Cavendish, „Jurnalul lui Bridget Jones”) pregătesc deja ecranizarea cărţii.

„The Bone Season” este în top 10 New York Times Bestsellers. A fost deja prezentată şi discutată în presa internaţională, de la The New York Times, la The Guardian, The Telegraph şi BBC. Mai mult, „The Bone Season” a fost aleasă prima carte prezentată la „Today Book Club”, noul club de carte din cadrul emisiunii TV americane „Today”.

În ziua lansării, în Londra, Samantha Shannon a semnat peste 1.000 de autografe. Cartea are şi un booktrailer profesionist, la a cărui realizare au contribuit toate editurile care publică „The Bone Season” la nivel internaţional şi care introduce cititorii în atmosfera misterioasă a cărţii şi în lumea plină de spirite în care se luptă pentru supravieţuire protagonista cărţii.

Samantha Shannon

Samantha Shannon se va întâlni cu cititorii în Cafeneaua Verona.

„The Bone Season” (Curtea Veche Publishing) este povestea eroinei Paige Mahoney în vârstă de 19 ani, care lucrează în lumea interlopă din Scion, Londra. Jobul ei: să scotocească după informaţii, pătrunzând în minţile celorlalţi. Asta, pentru că Paige este Călătoare onirică, o specie rară de clarvăzătoare. În lumea ei, comite înaltă trădare numai prin simplul fapt că respiră. Într-o zi ploioasă, viaţa ei se schimbă pentru totdeauna.

Paige este prinsă şi trimisă trimisă în Sheol, fostul oraş Oxford – ţinut secret vreme de 200 de ani şi controlat acum de puternica rasă a Refaiţilor, venită dintr-o altă lume.

Samantha Shannon s-a născut la Londra, în 1991. A început să scrie la vârsta de 15 ani. Între 2010 şi 2013 a studiat limba şi literatura engleză la St Anne’s College, Oxford. A fost descoperită de faimosul agent literar David Godwin şi, în 2012, a semnat un contract cu editura Bloomsbury Publishing (pentru o sumă compusă din şase cifre), pentru primele trei cărţi dintr-o serie de şapte, începând cu „The Bone Season”. În acelaşi an, Women of the Future Awards a nominalizat-o la The Young Star Award, notează Mediafax.

Info:

Samantha Shannon se va afla în România în cadrul unui turneu european de promovare, care include destinaţii precum Olanda, Suedia, Norvegia.

Foto credit: Samantha Shannon

13
/01
/21

Publicată pentru prima dată în Franța în 2020, cartea scrisă de Simone de Beauvoir în 1954, anul în care i se decerna Premiul Goncourt, și dedicată prietenei sale Zaza Lacoin, este disponibilă și în limba română, la Editura Litera. „Inseparabilele” este o nuvelă memorabilă despre prietenie și condiția femeii de-a lungul timpului.

13
/01
/21

Aflată în pregătire în colecția „musai” a Editurii Art, în traducerea lui Virgil Stanciu, „Anul fugarilor” semnată de britanicul Sunjeev Sahota este o carte despre migrație și lumea în care trăim, distinsă cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură și finalistă Booker Prize.

12
/01
/21

Scriitorul japonez Haruki Murakami s-a născut pe 12 ianuarie 1949, la Kyoto. Cartea sa pe care v-o propunem astăzi spre lectură este volumul de eseuri „Meseria de romanicer” (Editura Polirom, traducere din limba japoneză şi note de Andreea Sion).

11
/01
/21

Una dintre cele mai atrăgătoare noutăți propuse de Editura Humanitas Fiction în acest început de an este volumul „Dimineți la Café Rostand” de Ismail Kadare, în pregătire în colecția „Raftul Denisei”.

11
/01
/21

Pentru 2021, Editura Nemira pregătește noutăți editoriale și surprize de neratat – romane premiate, colecții noi, continuări de serii de autor, cât și reeditări mult așteptate.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

30
/12
/20

2020 a fost un altfel de an, cu provocări complet diferite, dar ne bucurăm că, deși a fost greu pentru toată lumea, iubitorii de lectură, mari și mici, au ales să călătorească în cărți și s-au putut delecta cu aventuri magice. Pentru ei, Grupul Editorial Corint are în pregătire pentru anul viitor o listă bogată de cărți de ficţiune şi non-ficţiune pentru toate vârstele și toate gusturile. Dintre acestea, vă prezentăm cele mai așteptate 21 de titluri care cu siguranță vor influenţa modul de gândire în 2021.

20
/12
/20

Visele și călătoriile. În destinul personal, ele au configurat totul, spunea Nikos Kazantzakis, ale cărui jurnale Ziarul Metropolis vă invită să le citiți și recitiți.