Sarah Brightman,  la București, pe 13 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/sarah-brightman-la-bucuresti-pe-13-noiembrie/

Show-ul Sarah Brightman la Bucureşti este unul dintre cele mai importante evenimente artistice ale anului 2014 in România, dovadă fiind interesul extraordinar manifestat de public pentru acest concert.

Un articol de Liliana Matei|31 iulie 2014

Astfel, cu 3 luni și jumătate înainte, peste 60 % din capacitatea sălii este vândută, câteva categorii de bilete fiind aproape epuizate. Biletele rămase la vânzare sunt disponibile la casa de bilete a Sălii Palatului, dar și online, pe vandbilete.ro, eventim.ro, bilete.ro, myticket.ro, iabilet.ro, blt.ro şi bilet.ro.

Preţul unui bilet este de 750 de lei (categoria VIP), 500 de lei (categoria I), 350 de lei (categoria a II-a), 200 de lei (categoria a III-a).

Concertul pe care  Sarah Brightman îl va susține în România, pe 13 noiembrie, face parte din Turneul European pe care artista îl desfășoară în această toamnă. Sarah Brightman va fi acompaniată de o orchestră formată din 30 de muzicieni și va prezenta o producție spectaculoasă, purtând spectatorii într-o călătorie muzicală fascinantă, care va cuprinde hiturile lansate de-a lungul vremii de artistă.
Sarah Brightman este un icon al muzicii internationale, cea mai bine vândută soprană din lume, actriță, Ambasadoare UNESCO.

Vocea sa unică a vibrat în teatre, arene, catedrale, stadioane Olimpice, dăruind oamenilor cea mai frumoasă muzică. Actul artistic al Sarahei transcede orice gen muzical, sintetizând influențele și inspirațiile universale într-un sunet aparte și o viziune unică.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.