Saxofonistul american Woody Witt, pe scena ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/saxofonistul-american-woody-witt-pe-scena-arcub/

Stagiunea Artist in Residence continuă în luna aprilie cu invitaţi de talie internaţională, primul concert avându-l ca invitat special pe celebrul saxofonist de origine americană, Woody Witt.

Un articol de Liliana Matei|5 aprilie 2017

O fuziune surpinzătoare de jazz, muzică latino, pop și clasică, proiectul Sorin Zlat Quartet ce îl are ca invitat special pe saxofonistul Woody Witt (US), ajunge pe scena ARCUB – joi, 13 aprilie, ora 19:30. Un testament al universalității muzicii, cu cei patru muzicieni provenind din generații și școli de gândire diferite, dar unificați de către limba comună a jazzului, evenimentul face parte din stagiunea Artist In Residence, curatoriată ce cunoscutul pianist Lucian Ban. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Concertul susținut de Sorin Zlat Quartet alături de saxofonistul Woody Witt va cuprinde atât compoziții personale inlcuse pe ultimul album semnat de pianistul Sorin Zlat – Endurance (2015), cât și creații noi ce vor fi prezente pe următorul său material discografic, alături de compoziții semnate de saxofonistul Woody Witt.

Sorin Zlat (RO) – pian

Woody Witt (USA) – saxofon

Andrea Marcelli (GER) –tobe

Răzvan Cojanu (RO) – contrabas

În toamna anului 2016, pianistul român Sorin Zlat a călătorit în Statele Unite ale Americii pentru a susține o serie de concerte alături de saxofonistul american Woody Witt. Proiectul s-a bucurat nu numai de un succes bine meritat, dar a dat naștere și unei colaborări inedite între Sorin și Woody Witt, saxofonist, compozitor și profesor universitar din Houston, Texas. Cu Andrea Marcelli la tobe și Răzvan Cojanu la contrabas, acest quartet dinamic dorește să aducă publicului din București un repertoriu original și diversificat.

Sorin Zlat Unul dintre cei mai talentați muzicieni români de jazz al momentului, Sorin Zlat este pianist, clarinetist, compozitor, orchestrator și câștigător a numeroase premii naționale și internaționale: Marele Premiu al Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida, Statele Unite ale Americii (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), precum și Premiul pentru Cel Mai Bun Muzician de Jazz pentru anii 2014, 2015, acordat de Fundația de Jazz Muzza.

Woody Witt este o forță muzicală majoră în Statele Unite ale Americii. Portofoliul său cuprinde peste 34 de CD-uri, ca solist sau colaborator cu renumiți muzicieni de jazz, precum Randy Brecker, Tim Hagans, Jim Rotondi, Joe LoCascio , Bradford sau Wynton Marsalis.

Andrea Marcelli, compozitor și toboșar de origine italiană, cu o carieră în jazz de peste 30 de ani, și peste 200 de compoziții personale difuzate la nivel internațional. Două din compozițiile sale au fost incluse în The European Real Book datorită stilului vibrant și incitant.

Răzvan Cojanu, compozitor și contrabasist Printre muzicienii cu care studiazӑ tânӑrul basist ploieştean, se numӑrӑ Decebal Bӑdilӑ, Joris Teepe, Olivier Gatto şi Mircea Tiberian, cu care mai târziu colaboreazӑ alӑturi de Cristian Soleanu, Nicolas Simion, Rick Condit, Tom Smith, Alan Jones şi Alex Harding.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

PARTENER AL EVENIMENTULUI: INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURĂ

ARTIST IN RESIDENCE

Având drept temă propusă de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul în secolul XXI – de la tradiție la avangardă”, programul ARTIST IN RESIDENCE continuă în 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi prezentate în premieră pe scena ARCUB. Programul se remarcă printr-o selecție spectaculoasă de muzicieni români și internaționali.

Evenimente viitoare – Artist in Residence:

27 aprilie: LUCIAN BAN & MAT MANERI (RO/USA)

11 mai: Young Lions – Young Contemporary Romanian Jazz

act 1 DAN MITROFAN QUARTET // act 2 RĂZVAN COJANU U4

28 mai: KIRK KNUFFKE LAMPLIGHTER TRIO

8 iunie: act 1 COREY MWAMBA (UK) // act 2 INNER VOICE TRIO (RO/BRA)

22 iunie: ALEX HARDING & LUCIAN BAN (USA/RO)

Programul ARTIST IN RESIDENCE invită muzicieni de jazz să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși. Artiștii în rezidență devin curatori și performeri ai unor stagiuni tematice care prezintă publicului din București muzicieni români și internaționali în proiecte ce ilustrează tema aleasă. Programul își dorește să devină o pepinieră pentru noile direcții în jazz-ul românesc și european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

„Jazz-ul la începutul acestui mileniu este mai divers și mai viu ca niciodată – o muzică cu adevărat globală, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adoptă și este influențat de miriade de surse complementare și genuri muzicale: de la muzica clasică sau cea camerală de sorginte europeană, la muzica diverselor popoare sau cea etno, de la rock și hip hop, la muzica electronică, jazz-ul a arătat o capacitate extraordinară de a le îngloba pe toate acestea și de a crea noi direcții în secolul XXI.” Lucian Ban, curator ARTIST IN RESIDENCE.

Detalii pe www.arcub.ro

 

26
/04
/16

Kobborg şi Cojocaru nu mai au voie sa intre în sediul Operei! Angajaţii de la Biroul personal al Operei şi directorul economic au emis astazi o circulară în care se specifică faptul că lui Johan Kobborg şi Alinei Cojocaru le-au ”încetat” contractele şi, ca atare, le este interzisă intrarea în sediul Operei Naţionale. Între timp, balerina i-a acordat jurnalistului Dan Turturică (pentru digi24.ro) primul interviu după izbucnirea scandalului de la Opera Bucureşti în care îşi expune punctul de vedere cu privire la acest conflict fără sfârşit.

25
/04
/16

Din cauza conditiile meteo, Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 a reprogramat a treia ediţie a Concertului Extraordinar de Paște pentru data de 28 aprilie, de la ora 19,00. Publicul este aşteptat în Joia Mare , în Parcul Titan – Parcul Artelor la o întâlnire de excepţie cu muzica sacră pascală dedicată principalelor confesiuni religioase din România.

22
/04
/16

Cântărețul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis (Minnesota, nord), a fost găsit în stare de inconștiență într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reședința sa, a informat șeriful comitatului Carver, Jim Olson. Echipele de salvare au încercat resuscitarea, fără succes, a spus Olson.

21
/04
/16

Prince Rogers Nelson a fost găsit mort în studioul său de înregistrări, situat în Paisley Park, California. Potrivit şerifului local, Jason Kamerud, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată

21
/04
/16

CRONICĂ DE FILM Ajuns discret şi în repertoriul cinematografelor de la noi, „Janis: Little Girl Blue” (2015), al cineastei americane Amy Berg, investighează viaţa legendarei Janis Joplin. A apărut în același an cu „Amy”, documentarul biografic mai premiat al britanicului Asif Kapadia despre Amy Winehouse.

21
/04
/16

Zilele trecute, pe scena Operei din Viena s-a petrecut,un episod inedit care a avut-o protagonistă pe faimoasă soprană Angela Gheorghiu. Aceasta uită să intre pe scenă, iar Jonas Kaufmann, cel mai în vogă tenor al lumii, cântă: „Nu avem soprană”

16
/04
/16

Pentru cei care nu sunt pasionați de scandal, ci de muzica operă în sine, amintesc de câteva lansări de discuri care mie mi-au atras atenția; unul dintre ele mi se pare că este unul dintre cele mai bune pe care le-am ascultat anul acesta.

14
/04
/16

Dirijorul, violonistul şi compozitorul olandez MARIJN SIMONS, dirijor la Festivalul de Operă din Heidenheim – Germania (începând din 2012) este invitatul Orchestrei de Cameră Radio, în concertul programat miercuri, 20 aprilie (19.00), la Sala Radio, eveniment derulat cu participarea pianistei KARINA ŞABAC, care şi-a construit o bogată carieră în străinătate.

13
/04
/16

Luna aprilie aduce un nou titlu în repertoriul Operei Comice pentru Copii, baletul “Jack și Vrejul de Fasole”, un spectacol semnat de Corina Dumitrescu. Premiera are loc sâmbătă, pe 16 aprilie, de la ora 17:00, și duminică, pe 17 aprilie, de la ora 11:00, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești, nr. 16).

13
/04
/16

Balerinii străini care au protestat în semn de susținere pentru Johan Kobborg pe treptele Operei Naționale din București au fost huiduiți de mai mulți angajați ai ONB care le-au strigat „Afară din țară! Aici e Opera Naţională a României!". Angajaţii ONB reclamă faptul că dansatorii străini sunt plătiţi cu sume mult mai mari decât artiştii autohtoni.

12
/04
/16

Atenție, se deschid ușile… urmează „Muzică Clasică la Metrou #4”, în cele mai tranzitate patru stații: Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Univeristate și Piața Victoriei, ale căror peroane vor fi transformate în săli de spectacole.

12
/04
/16

Angela Similea va susține joi, 21 aprilie 2016, de la ora 19.00, un concert extraordinar la Sibiu, la invitația Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. Alături de marea noastră cântăreaţă, în cadrul spectacolului „Ziua muzicii ușoare românești”, vor mai urca pe scenă Ovidiu Komornyik și Adrian Daminescu.

11
/04
/16

Soprana Maria Callas a studiat Conservatorul din Atena şi a debutat în spectacolul “Tosca” la Teatrul Regal din Atena. Femeia plină de capricii, iubită sau urâtă cu aceeaşi forţă, fusese capabilă să-şi schimbe înfăţişarea şi să devină un mit, în urma unei banale cure de slăbire.

10
/04
/16

“Orice loc de sub Soare este un loc de concert pentru mine” spune celebrul pianist şi compositor turc, Tuluyhan Uğurlu. Concertul “Pianul cântă dragostea” susţinut de Tuluyhan Uğurlu va avea loc, miercuri 13 aprilie 2016, ora 19,00 la Ateneul Român.