Scenaristul Răzvan Rădulescu, jefuit în drum spre Veneţia
https://www.ziarulmetropolis.ro/scenaristul-razvan-radulescu-jefuit-in-drum-spre-venetia/

Răzvan Rădulescu, scenaristul unor filme precum „Marfa şi banii“ şi „Moartea domnului Lăzărescu“, a fost lăsat fără bunurile personale în timpul călătoriei sale din Franţa spre Italia, într-un tren de mare viteză. Rădulescu se îndrepta spre Veneţia, unde urma să jurizeze în secţiunea Opera Prima a Festivalului Internaţional de Film.

Un articol de Corina Vladov|29 august 2013

Răzvan Rădulescu, scenaristul unor filme precum „Marfa şi banii“ şi „Moartea domnului Lăzărescu“, a fost lăsat fără bunurile personale în timpul călătoriei sale din Franţa spre Italia, într-un tren de mare viteză. Rădulescu se îndrepta spre Veneţia, unde urma să jurizeze în secţiunea Opera Prima a Festivalului Internaţional de Film.

Informaţia a fost confirmată de directorul festivalului, Alberto Barbera. Potrivit acestuia, Răzvan Rădulescu nu va mai putea participa la jurizarea evenimentului.

Juriul secţiunii Opera Prima este condus de regizoarea din Arabia Saudită Haifaa Al Mansour. Prin urmare, juriul va fi alcătuit din şase membri şi nu din şapte membri.

Răzvan Rădulescu a fost consultant de scenariu pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, al lui Cristian Mungiu, şi „Autobiografia lui Nicolae Ceuşescu“, de Andrei Ujică.

În 2009, a regizat primul său lungmetraj, „Felicia înainte de toate“. Din 2005, predă la Hochschule fur Gestaltung în Germania şi la ESAV Marrakech.

Împreună cu Alexandru Baciu, a scris scenariile pentru „Hârtia va fi albastră”, „Boogie” şi „Marţi, după Crăciun”, filme regizate de Radu Muntean, precum şi scenariul filmului regizat de Constantin Popescu Jr. „Principii de viaţă”, notează Mediafax.

Rădulescu este coscenaristul filmului „Poziţia copilului”, alături de Călin Netzer. „Poziţia copilului” a câştigat anul acesta trofeul Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Foto: Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf pe platourile de filmare de la „Felicia, înainte de toate“ (2009)

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzut la Cinemateca Eforie.