„Scrisoare către copilul meu” – o campanie unică desfășurată în premieră de Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/scrisoare-catre-copilul-meu-o-campanie-unica-desfasurata-in-premiera-de-opera-comica-pentru-copii/

Din 18 mai, Opera Comică pentru Copii desfăşoară, în premieră pentru o instituţie culturală din România, o campanie unică: ,,Scrisoare pentru copilul meu”. Părinţii care doresc să-şi aştearnă gândurile de azi pentru tinerii în care se vor transforma copiii lor peste ani, o pot face într-o scrisoare pe care Opera Comică pentru Copii o va păstra, sigilată, până în momentul în care copiii vor împlini vârsta de 14 ani.

Un articol de Petre Ivan|1 aprilie 2019

Această scrisoare, un fel de ,,capsulă a timpului”, le va fi returnată părinților pentru a retrăi cu emoție clipele trecute sau le va fi înmânată copiilor pentru a afla despre sentimentele și gândurile părinților. Cei care depun scrisorile până la începutul lunii iunie vor primi tichete gratuite la atracțiile din Festivalul Opera Copiilor, care va avea loc la sediul instituției din Calea Giulești, nr. 16.

,,Pinocchio” după Ziua Păcălelilor
Și pentru că este luna păcălelilor, pe 5, 6 și 7 aprilie Opera Comică pentru Copii îi așteaptă pe cei mici la spectacolul de balet ,,Pinnochio”, în regia și coregrafia maestrului Mihai Babușka. Povestea băiețelului căruia i se lungea nasul la fiecare minciună este povestită, de data aceasta, în pași de dans pe scena Sălii Mari a instituției, într-un spectacol de balet fermecător și plin de aventuri poznașe. Biletele pentru ultimele 4 reprezentații ale spectacolului din această stagiune pot fi achiziționate de pe bilete.ro.

Opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”, o nouă premieră la OCC
Din 12 aprilie, la Sala Mare, copiii, alături de familiile lor, sunt așteptați la un nou spectacol în premieră: opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”, o adaptare după ,,Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, una dintre capodoperele muzicii universale. Regizorul Cristian Mihăilescu a pregătit pentru iubitorii Operei Comice pentru Copii un spectacol care promite să îi surprindă pe cei mici și să le arate cât de fascinantă este lumea muzicii clasice.

Maestrul Cristian Mihăilescu a declarat pentru această premieră viitoare: ,,Am la acest proiect o echipă de creatori minunată. Este vorba de dirijori (Gheorghe Iliuță și Alexandru Ilie), de scenografa Bogdana Pascal, de coregraful Ionuț Picincu, dar și de soliști extraordinari. Avem o echipă de soliști extrem de echilibrată: pe de-o parte artiști de mare experiență, cum e cazul lui Vicențiu Țăranu sau Iordache Basalic, soliști ai Operei Naționale București, dar pe de altă parte și tineri de o excepțională valoare, mulți dintre ei, în ciuda tinereții devenind vedete preferate ale publicului nostru. Doresc să transformăm – și aici este poate miza regizorului – spectacolul de belcanto italian într-un musical actual. În acest sens ne ajută textul vorbit, dar și coregrafia. Personajele practic în permanență cântă și dansează; scenografia cred eu că este îndrăzneață și în același timp ofertantă; nu în ultimul rând detaliile de recuzită, de scenografie… Aici aș vrea însă să păstrez surpriza pentru fiecare amănunt.”

Nu ratați ultimele reprezentații al spectacolului de teatru ,,Harap Alb”
Pe 6 și 7 aprilie, povestea lui ,,Harap Alb”, spectacolul de teatru inspirat din povestea lui Ion Creangă, va avea ultimele reprezentații la Opera Comică pentru Copii. În Sala UnderGrant, sâmbătă și duminică, de la orele 10:00 și 12:00, cei mici sunt invitați să urmărească un spectacol care rescrie semnificația sintagmei ,,până la adânci bătrâneți”. După spectacol, cei mici sunt așteptați la Escape Room să își testeze cunoștințele despre ,,Harap Alb”. Camera aranjată ca în povestea feciorului de împărat ascunde o mulțime de indicii pe care copiii, alături de echipa lor, vor trebui să le deslușească pentru a ieși din cameră în cel mai scurt timp.

Nino își ia ,,La revedere!”

Pinocchio

Pe 6 și 7 aprilie, cei mici sunt așteptați la Salonul Mozart, unde Nino, personajul lor preferat, îi va conduce, pentru ultima dată în această stagiune, într-o aventură prin istoria muzicii engleze în spectacolul ,,Cu Nino la Londra”. Micii călători vor avea ocazia să asculte arii din opera ,,The Telephone” de Gian Carlo Menotti, din musicalul ,,My Fair Lady” de Frederick Loewe, musicalul ,,West Side Story” și opereta ,,Candide” ale compozitorului Leonard Bernstein, dar și o arie din celebrul musical ,,The Phantom of the Opera” de Andrew Lloyd Webber. Concertul-lecție ,,Cu Nino la Londra”, care se va desfășura la Salonul Mozart, este primul spectacol prezentat în limba engleză la Opera Comică pentru Copii.

Primăvara jocurilor și Aventura Parc continuă la OCC
Cele mai frumoase jocuri și activități în aer liber pentru copii se găsesc la Opera Comică pentru Copii. Echipa OCC a pregătit pentru cei mici o mulțime de surprize și o gamă variată de activități: jocuri, Ateliere de creație (bijuterii, hârtie creativă și păpuși), Ateliere de pictură pe figurine, zona de „Porți deschise la Atelierele Micul Artist”, Aventura Parc, Food Court și Zonă de relaxare. Intrarea este liberă pentru bucureșteni.

Foto: Scrisoare către copilul meu – Ppera comica pentru copii

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.