Se inaugurează proiectul Clasic e fantastic
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-inaugureaza-proiectul-clasic-e-fantastic/

Teatrul Odeon şi Asociaţia Clasic e fantastic au plăcerea de a anunţa lansarea unui nou proiect educativ prin şi pentru muzică adresat copiilor Proiectul Clasic e fantastic  se inaugurează duminică, 27 ianuarie, ora 11.00  cu spectacolul COPILĂRIA LUI MOZART Concepţie şi construcţie păpuşi: Aurelia Olteanu Regia:  Monica Ciută Scenariul: Emanuel Ciocu Scenografia: Sânziana Tarţa Consultant de specialitate: Cristina Sârbu Cu:  Alin Olteanu, Monica Ciută, […]

Un articol de Andrada Văsii|18 ianuarie 2013

Teatrul Odeon şi Asociaţia Clasic e fantastic au plăcerea de a anunţa lansarea unui nou proiect educativ prin şi pentru muzică adresat copiilor

Proiectul Clasic e fantastic  se inaugurează

duminică, 27 ianuarie, ora 11.00

 cu spectacolul COPILĂRIA LUI MOZART

Concepţie şi construcţie păpuşi: Aurelia Olteanu
Regia:  Monica Ciută
Scenariul: Emanuel Ciocu
Scenografia: Sânziana Tarţa
Consultant de specialitate: Cristina Sârbu
Cu:  Alin Olteanu, Monica Ciută, Sânziana Tarţa, Irina Sârbu, Aurelia Olteanu, Ana Sârbu, Raluca Ouatu (pian) şi Monica Kurutz (vioară)

 

Clasic e fantastic – Copilăria marilor muzicieni este un proiect compus din cinci spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor între 4 şi 10 ani.

Povestea spune că doi şoricei Sică şi Rică au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven, în pianul lui Frédérik Chopin… Astăzi, bătrânul Sol povesteşte ce lucruri minunate a aflat de la stră-stră-strănepoţii lui despre copilăriile acestor mari compozitori, despre bucuriile şi tristeţile lor, despre munca obositoare de zi cu zi în faţa instrumentului începând chiar de la vârste foarte mici, despre călătoriile lungi şi obositoare ale celor consideraţi copii minune pe care întreaga Europă dorea să îi vadă şi să îi asculte şi mai ales despre felul în care toţi au învăţat să scrie muzică şi să se bucure de ea.

 

 

 

 

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.