Se lansează Combinat – un microsite despre comunitatea artistică și creativă a Combinatului Fondului Plastic din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-lanseaza-combinat-un-microsite-despre-comunitatea-artistica-si-creativa-a-combinatului-fondului-plastic-din-bucuresti/

Se lansează Combinat – un microsite despre comunitatea artistică şi creativă a Combinatului Fondului Plastic din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|29 ianuarie 2021

Microsite-ul Combinat (www.combinat.roîși propune să contribuie la creșterea vizibilității și a audienței Combinatului Fondului Plastic, printr-o serie de materiale editoriale despre entitățile culturale din incinta acestuia, poziționând CFP-ul (Băiculești 29) ca o destinație culturală a Bucureștiului și a României.

Proiectul demarează în ianuarie 2021, prin publicarea online a hărții digitale a CFP, care se va actualiza constant pentru a include și prezenta cât mai multe dintre organizațiile active în incinta CFP, galerii (Galeria Nicodim, Galeria Sector 1, UNA Galeria, S.E.N.A.T., Galeria Sandwich, Galeria Artsafe, Galeria UAP), spații expoziționale, organizații culturale, dar și ateliere și mari artiști care creează aici.

Prezentarea unor organizații ce activează în incinta CFP printr-o platformă online este adaptată ca formă și conținut contextului pandemic, precum și obiceiurilor de consum de produse culturale pe care le-am putut observa în ultimele 9 luni.

Această primă etapă a proiectului cultural este realizată cu sprijinul Ministerului Culturii, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Pe termen mediu și lung, platforma „Combinat″ își propune să dea Bucureștiului o destinație culturală, reunind organizațiile, atelierele și artiștii activi din incinta Combinatului Fondului Plastic și la nivel de comunicare.

Platforma este o inițiativă a Fundației The Institute și a Asociației Cartierului Creativ, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și va comunica și pe viitor, sub umbrela „Combinat″, activitatea culturală și creativă de sub acoperișurile acestuia, din încercarea de a coagula comunitatea artistică prezentă aici și de a crește vizbilitatea CFP.

Complexul de clădiri al Combinatului Fondului Plastic, construit la finalul anilor ′60, are deja o bogată istorie artistică. CFP nu este doar cel mai mare producător de culori pentru pictură de pe piața din România, este și o adresă unde în prezent își derulează activitatea o serie de galerii, artiști sau organizații din lumea artei.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.