Şedinţa CNA suspendată din lipsă de cvorum
https://www.ziarulmetropolis.ro/sedinta-cna-suspendata-din-lipsa-de-cvorum/

Şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului a fost suspendată, joi după-amiază, din lipsă de cvorum, după ce Valentin Jucan, unul din membrii CNA, a părăsit sala, declarându-se nemulţumit de dezbateri. Anterior suspendării şedinţei, CNA a decis, la propunerea lui Jucan, să solicite mai multor posturi de televiziune şi radio ca până marţea viitoare să facă dovada […]

Un articol de Andrada Văsii|17 ianuarie 2013

Şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului a fost suspendată, joi după-amiază, din lipsă de cvorum, după ce Valentin Jucan, unul din membrii CNA, a părăsit sala, declarându-se nemulţumit de dezbateri.

Anterior suspendării şedinţei, CNA a decis, la propunerea lui Jucan, să solicite mai multor posturi de televiziune şi radio ca până marţea viitoare să facă dovada plăţii amenzilor acordate de Consiliu.

Propunerea, care a fost susţinută de preşedintele CNA, Laura Georgescu (care urmează să fie validată de Parlament), a stârnit protestul lui Christian Mititelu, care a caracterizat ideea lui Jucan drept „o şicană” faţă de posturi, dintre care unele se află în insolvenţă, apreciind că această prevedere din Legea audiovizualului este una care are „un caracter de absurditate”. „Şi atunci trebuie să păşim cu prudenţă”, a atenţionat Mititelu.


Posturile ale căror amenzi se situează între 5.000 şi 100.000 de lei sunt: B1 TV, Money Channel, OTV, Prima TV, Realitatea TV, România TV, TVR, Kiss FM, TV Prahova, RTT, TV Târgovişte, Tele M Piatra Neamţ, Realitatea Tg. Mureş, Unu TV Piatra Neamţ, TV Galaţi, E Maramureş, Teleloviştea şi Tele 2 Severin.

Potrivit articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în situaţia în care titularul nu depune la Consiliu, în termen de şase luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia.

Sursa: Agerpres

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.