Serile Teatrului Studențesc: descoperă-i pe viitorii mari actori
https://www.ziarulmetropolis.ro/serile-teatrului-studentesc-descopera-i-pe-viitori-mari-actori/

Între 8 şi 12 aprilie, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti (Calea Plevnei nr. 61), se desfăşoară festivalul „Serile Teatrului Studenţesc”. Pe scenă vor urca trupe de actori, atât amatori cât şi profesionişti, venite din toată ţara. Intrarea este liberă.

Un articol de Adina Scorţescu|6 aprilie 2013

Între 8 și 12 aprilie, la Casa de Cultură a Studenților București (Calea Plevnei nr. 61), se desfășoară festivalul „Serile Teatrului Studențesc”. Pe scenă vor urca trupe de actori, atât amatori cât și profesioniști, venite din toată țara. Intrarea este liberă.

În anul 1996, câțiva membri ai Sindicatului Studenților din Cibernetică au observat că mulți dintre colegi „nu prea mai dădeau pe la teatru”. Și s-au gândit că un festival ar fi nu doar o modalitate de a-i apropia pe cei tineri de artă, ci și o oportunitate de afirmare pentru trupele de teatru. Inițiativa a fost un succes, așa că Serile Teatrului Studențesc se află anul acesta la cea de a XV-a ediție.

Sub sloganul „Hai la teatru ca să scapi de ghinion!”, nouă trupe vor juca în timpul celor cinci zile de festival: Anul I…Semestrul II ( Târgu Mureș), De ce ficatul? (Galați), Fabulinus (Suceava), Ha-Ha Comedy (membrii sunt cu toții studenţi în anul II ai Facultăţii de Teatru „Spiru Haret”), Teatrul Independenților profesioniști (promovează producțiile independente ale studenților și absolvenților Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București), Ludic (Iași), Okaua (liceul Alexandru Ioan Cuza, București), Playground, UNATC (formată din studenți ai UNATC).

Anul acesta, studenţii de la UNATC au pregătit ceva inedit. Sub regia lui Cristi Juncu, unul din cele două spectacole, „Pisica verde” (se joacă joi, de la ora 19.45) îşi propune să stârnească imaginaţia şi un interes fervent, dublate de rezonanţa subtilă a spectatorilor cu personajele. Celălalt, „Autostrada fără ieşire” (se joacă marți, de la 20.30) vrea să desluşească o parte din adâncurile firii umane, surprinsă într-o ipostază ce depăşeşte dimensiunile lumii prozaice.

Piesele se joacă în fiecare seară, de luni până joi. Vineri, 12 aprilie, la ora 12.00, are loc festivitatea de premiere. Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalului.

 

Foto: FB Serile Teatrului Stundențesc

18
/05
/23

Spectacolul „Rubedeniile”, după Móricz Zsigmond, în regia lui László Bocsárdi, va participa la cea de a 5-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru Reflex, organizat de Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe. Reprezentația este programată marți, 23 mai, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron” și va fi urmată de o întâlnire cu publicul.

17
/05
/23

La Sala Majestic, pe 23 mai (ora 19.30) și 28 mai (ora 19.00), în cea mai recentă premieră a Teatrului Odeon, spectacolul „Neliniște" de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop, actrița Dorina Lazăr o întruchipează pe scriitoarea Ula Richter, alături de Nicoleta Lefter, Niko Becker, Alexandru Papadopol, Mihai Smarandache, Gabriel Pintilei.

15
/05
/23

Cea de-a treia săptămână a lunii mai aduce la Opera Națională București patru titluri de operă și balet din repertoriul clasic universal – „La Traviata" de Giuseppe Verdi, „La Bohème" de Giacomo Puccini, „Giselle" de Adolphe Charles Adam și „Elixirul dragostei" de Gaetano Donizetti, dar și evenimentul „Scena Gândirii" – conferințele Operei Naționale București, al cărui invitat va fi criticul literar Nicolae Manolescu.

15
/05
/23

Teatrul Ion Creangă anunță începerea campaniei de educație ecologică „Lumea o salvăm doar când reciclăm” realizată în parteneriat cu Green Group, în perioada mai - decembrie a.c. Campania își propune să încurajeze acțiunile de reciclare și să contribuie la creșterea nivelului de reciclare la scară națională, prin intermediul unor activări de responsabilizare asupra mediului, dar și printr-un spectacol de teatru.

15
/05
/23

Teatrul Național din Timișoara continuă ”Anotimpurile FEST-FDR” cu un eveniment unic, o premieră absolută pentru Timișoara și un moment de vârf al Capitalei Europene a Culturii. Joi, 20 iulie și vineri, 21 iulie 2023, de la ora 19, Teatrul Național prezintă spectacolul THE INFERNAL COMEDY / COMEDIE INFERNALĂ, avându-l ca protagonist pe celebrul actor american JOHN MALKOVICH.

14
/05
/23

Înotul sincron într-o lume care-și trăiește agonia pe ritmuri stranii, imagini care combină poezia cu absurdul, o nonpoveste despre omul aflat pe drumul spre dezintegrare...

12
/05
/23

Colegi, prieteni pe scenă și în viață, actori legendari ai teatrului românesc – Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Alexandru Repan, Catrinel Dumitrescu, Emilia Dobrin, Mircea Diaconu și Dana Dogaru – au împărtășit aseară, pe scena Teatrului Nottara, amintiri, povești de la repetiții și din culise despre inegalabilul George Constantin, de la a cărui naștere s-au împlinit, pe 3 mai, 90 de ani.

11
/05
/23

Ediția a XXIX-a a Festivalului Bacău Fest Monodrame s-a încheiat miercuri și a reunit câteva mii de spectatori, în cele șase zile de spectacole, conferințe, lecturi și dezbateri.