Shadowland, în premieră în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/shadowland-in-premiera-in-romania/

,,Shadowland”, dansul umbrelor, un spectacol fascinant al trupei Pilobolus Dance Theater va avea două reprezentaţii la Bucureşti, pe 23 şi pe 24 februarie, la Sala Palatului.

Un articol de Liliana Matei|29 decembrie 2013

,,Shadowland”, dansul umbrelor, un spectacol fascinant al trupei Pilobolus Dance Theater va avea două reprezentații  la București, pe 23 și pe 24 februarie, la Sala Palatului.

În spatele unui ecran alb, dansatorii încep să se transforme sub ochii tăi în animale, obiecte animate, clădiri și personaje celebre. Asemănarea cu realitatea este atât de mare încât uneori uiți că sunt doar niște oameni.

„Pilobolus” este o trupă de dansatori cu abilități incredibile. Coregrafia lor implică mișcări de gimnastică și întoarceri ce necesită o flexibilitate supraumană. În 2007, au fost invitați special la ceremnia de decernare a premiilor Oscar și au uimit audiența prin omagiul adus filmelor celebre precum „Little Miss Sunshine”, „The Devil Wears Prada”, „Snakes on a Plane”. Pentru că are un succes incredibil, Shadowland a plecat într-un turneu internațional.

Cu spectacole sold-out, Pilobolus a reușit să dea un alt înțeles jocului cu umbre. Dansatorii combină o coregrafie extraordinară cu teatru și muzică. Shadowland este o reprezentație complexă a visului unei fetițe care se simte singură și marginalizată de către familie. Ea începe o călătorie de descoperire. Pe drum întâlnește fel de fel de creaturi: bucătari nebuni, un elefant,  o mână de gigant care o transformă în cățel.

„Un spectacol complet nou, Shadowland va deveni, fără îndoială, unul dintre cele mai importante evenimente teatrale din noua stagiune”

„Acest spectacol amestecă elemente ale operetei și teatrului, elemente de acrobație și dans, poezie și cultură pop într-o minunată operă de artă”, notează Berliner Morgenpost.

INFO

Biletele pentru Shadowland intră în vânzare pe 3 ianuarie 2014, la preţuri care variază între 125 de lei (sectoarele F,G,H,I și loje) și 200 de lei (categoria VIP) . Se pot cumpăra online sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești).

Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

Foto: Events (promovare Shadowland)

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.