Shakespeare și Caragiale, în prima zi a Festivalului MultiArt pentru Deținuți
https://www.ziarulmetropolis.ro/shakespeare-si-caragiale-in-prima-zi-a-festivalului-multiart-pentru-detinuti/

Spectacole de teatru după William Shakespeare şi I.L. Caragiale au fost prezentate miercuri, la Teatrul Nottara, în deschiderea celei de-a IX-a ediţii a Festivalului MultiArt pentru Deţinuţi „Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură”.

Un articol de Petre Ivan|23 noiembrie 2017

Prezentat sub umbrela Festivalului Fest(in) pe Bulevard, MultiArt aduce pe scenă cinci producții realizate de trupe formate din deținuți de la penitenciarele din București — Jilava, București — Rahova, Botoșani, Galați și Craiova, care au lucrat cu regizori și artiști profesioniști.

Primul spectacol al serii a fost „Decidem singuri, nu există ziduri”, autor și regizor Costin Nedelcu, producție a Penitenciarului București — Jilava.

În continuare, pe scena Teatrului Nottara au fost prezentate „Scena meșterilor”, adaptare după „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Mirela Cornelia Nistor, producție a Penitenciarului Botoșani, și „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, regia Iulian Gliță, producție a Penitenciarului București — Rahova.

Astazi,  in cea de-a doua zi a festivalului, se vor juca, de la ora 18,00, producțiile „Prostia omenească (teatru de păpuși)” de Ion Creangă, regia Daniela Agafiței, producție a Penitenciarului Galați, și „Noaptea mișună”, adaptare după „Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare, regia Andrei Ștefănescu, Cătălin Miculeasa și Radu Tudor, producție a Penitenciarului Craiova.

La final, juriul va desemna Cel mai bun spectacol și Cea mai bună regie.

Prima ediție a Festivalului MultiArt pentru deținuți a avut loc în 2009. Până acum, au fost prezentate 59 de spectacole la care au participat 579 de deținuți îndrumați de 75 de artiști.

Foto: Festivalul MultiArt pentru Deținuți – facebook

29
/01
/16

Ziarul Metropolis vă prezintă cinci povești care să distrugă mitul „omului fără inimă”, „veninos”, „afurisit” și „viclean”, așa cum a rămas el cunoscut în istoria culturii.

28
/01
/16

Bucureștenii sunt așteptați luni 1 Februarie, de la ora 18.00, la Cinema Muzeul Țăranului – Studio Horia Bernea la o proiecție eveniment cu cele două lungmetraje adaptate după nuvela lui Ioan Slavici, “Moara cu noroc”.Este vorba despre pelicula “La moara cu noroc” în regia lui Victor Iliu, dar și cel mai nou film regizat de Marian Crișan ,“Orizont”.

28
/01
/16

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de decorare a actorului Florin Piersic cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Ofițer. Tot ieri, la Cluj Napoca, peste o mie de persoane au asistat la spectacolul aniversar “Nu-ntreba câţi ani am”, organizat pentru distinsul actor, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani

27
/01
/16

„Familie de artiști”, această piesă bizară, nu lipsită de geniul grotescului, scrisă de K. Kostzer şi A. Arias, devine, la București, în regia lui Alexander Hausvater, un spectacol-manifest, cu atât mai mult cu cât Teatrul Nottara tocmai a devenit itinerant în urma unei legi care, înainte să salveze, închide.

27
/01
/16

Recunosc din start că am o slăbiciune pentru actorul Florin Piersic. Am devenit ținta glumelor familiei pentru că ori de câte ori îl văd la TV, într-un film, o piesă de teatru, emisiune de vorbăraie, suspend orice activitate, confisc telecomanda și mă lățesc pe canapea.

27
/01
/16

Joseph Fiennes ("Shakespeare îndrăgostit") va interpreta rolul lui Michael Jackson într-un film de comedie despre o călătorie din New York în Los Angeles, pe care "regele muzicii pop" a făcut-o alături de Marlon Brando şi Elizabeth Taylor, la scurt timp după atacurile din 11 septembrie 2001, potrivit contactmusic.com.

27
/01
/16

Florin Piersic s-a născut la 27 ianuarie 1936, la Cluj, din părinți bucovineni (mama - originară din Valea Seacă, tatăl - medic veterinar, originar din Corlata). Și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj-Napoca, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3.