ShortsUP În Parc – filme scurte şi concert We Singing Colors
https://www.ziarulmetropolis.ro/shortsup-in-parc-filme-scurte-si-concert-we-singing-colors/

Filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public în 2013 şi 2014 se reunesc sâmbătă, pe 30 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. ShortsUP În Parc aduce sub cerul liber o colecţie de scurtmetraje ce a strâns un număr record de emoţii, aplauze şi hohote de râs pe parcursul ultimilor doi ani.

Un articol de Petre Ivan|20 august 2014

Seara începe cu un concert indie-pop al formației We Singing Colors, autorii single-ului Good Days, Bad Days, care a invadat radio-urile alternative din România și din străinătate.

Cunoscuți pentru prestații spontane în locuri neconvenționale precum parcuri, acoperișuri, străzi, taxi-uri, membrii We Singing Colors au pregătit pentru ShortsUP În Parc un experiment muzical ce îmbină instrumentele acustice (triola, oua, chimes) cu vibrații electronice și povești originale.

Începând de la 21:00, două ore pline de ficțiune, dramă, comedie și romance vor anima atmosfera ultimului weekend oficial de vară, într-un amfiteatru înconjurat de natură.

Din Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011), câștigătorul Ursului de Cristal la Berlin, aflăm că libertatea și curajul se dobândesc încă din copilărie și se păstrează o viață întreagă. Nu e ușor să fii rebel când ai nouă ani, mai ales dacă locuiești în lumea adulților plini de secrete. Un scurtmetraj amuzant și sensibil despre drumul dificil către maturitate.

Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011)

Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011)

Comedia franceză revine în programul ShortsUP cu Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franta, 2013), unul dintre cele mai apreciate scurtmetraje de la Weekendul Comediei Scurte, un film ce tratează aventurile cuplurilor neconvenționale.

Specialitatea doctorului Semyc este o boală foarte populară pentru care nu s-a găsit niciun leac – anunțarea diagnosticului e un exercițiu delicat pe care acesta îl stăpânește la perfecție.

În Goana (r. Victor Carrey, Spania, 2011), ficțiune nominalizată la Chicago Film Festival, echilibrul unei zile liniștite e distrus de o serie de coincidențe insolite: o gumă de mestecat, o cafea cu lapte, o țigară aprinsă pe jumătate, o geantă cu bani.

Când viața îți atârnă de un fir subțire, poate că cel mai înțelept lucru e să fugi. Să evadezi cât mai repede, să lași totul în urmă și să te oprești doar atunci când pericolul a trecut.

Toate întâmplările din scurtmetrajul lui Victor Carrey contribuie la dezlegarea misterului cel din urmă: încotro aleargă eroul filmului?

Biletele pentru ShortsUP În Parc pot fi achiziționate în avans la prețul de 30 de lei din rețelele MyTicket și Eventim.

Foto cu ShortsUP în Parc şi Julian-

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.