Silviu Purcărete se află printre primele şase personalităţi care au primit stele pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/silviu-purcarete-se-afla-printre-primele-sase-personalitati-care-au-primit-stele-pe-aleea-celebritatilor-din-sibiu/

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, au inaugurat, sâmbătă seară, Aleea Celebrităţilor din municipiu.

Un articol de Andrada Văsii|16 iunie 2013

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, au inaugurat, sâmbătă seară, Aleea Celebrităţilor din municipiu, dezvelind primele şase stele acordate unor personalităţi ale teatrului.

Aleea Celebrităţilor a fost amenajată în Parcul Cetăţii din municipiu, aflat în imediata apropiere a Sălii Thalia, primul teatru construit în România, şi de-a lungul zidului de apărare al vechii cetăţi a Sibiului.

Primii care au primit stele pe Sibiu – Walk of fame sunt regizorii Ariane Mnouchkine, Eugenio Barba, Silviu Purcărete, Declan Donnellan, criticul de teatru George Banu şi Nakamura Kanzaburo XVII (post mortem), actor Kabuki, informează Mediafax.

E un trimuf al lui Chiriac (directorul FITS- n.r) toată această poveste. Ăsta e un loc foarte plăcut (Parcul Cetăţii – n.r). Ştiu că sunt plimbări cu căţeii aici, tot timpul am văzut că se plimbă căţetii din Sibiu şi asta e o chestie care chiar îmi face plăcere. Aceste plăci vor fi frumos colorate şi patinate în timp şi vor intra în natură, într-un târziu.

Silviu Purcărete,

regizor

Inaugurarea Aleii Celebrităţilor face parte din Gala Aniversară FITS – 20 de ani, care are loc sâmbătă, fiind celebrate mai mule personalităţi artistice care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea festivalului de la Sibiu.

Sunt convins că Aleea Celebrităţiilor sau Sibiu – Walk of fame se va umple foarte repede de stele acordate artiştilor pentru că, spre bucuria noastră, avem mulţi artişti de valoare. Locaţia aleasă pentru acestă alee este una foarte potrivită: între două ziduri de apărare a cetăţii medievale, artiştii care primesc stele devenind astfel, simbolic, oameni ai cetăţii. Astăzi (sâmbătă- n.r.) decernăm primele şase stele unor artişti care au fost şi sunt aproape de FITS, unul dintre evenimentele care definesc viaţa culturală a oraşului.

Klaus Iohannis, 

primarul Sibiului

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se desfăşoară între 7 şi 16 iunie, având mai multe secţiuni: spectacole de teatru, de stradă, de dans, de muzică, de circ, spectacole lectură, dar şi ateliere, conferinţe, lansări de carte, în total, peste 350 de evenimente.

INFO

Proiectul cultural Aleea Celebrităţilor se desfăşoară, de doi ani, şi în Bucureşti, şi este organizat de Teatrul Metropolis, Cocor şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame, un proiect iniţiat în ianuarie 2011, găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală strălucesc deja stelele unor mari personalităţi: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu-Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihuţ şi Stela Popescu.

Foto credit: Sebastian Marcovici, spectacolul „Călătoriile lui Gulliver“ în regia lui Silviu Purcărete

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.