Sinucigaşul revine la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/sinucigasul-revine-la-tnb/

Teatrul Naṭional din Bucureşti a anunṭat reluarea a douã spectacole de success din repertoriul sãu: Sinucigaşul (10 şi 11 noiembrie la Sala Mare) şi Un duel ( 7 noiembrie la sala Micã) .  Un duel este un spectacol complex care are la bazã nuvela lui Cehov cu acelaşi nume. Interpretarea de facturã modernã vorbeşte despre […]

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2012

Teatrul Naṭional din Bucureşti a anunṭat reluarea a douã spectacole de success din repertoriul sãu: Sinucigaşul (10 şi 11 noiembrie la Sala Mare) şi Un duel ( 7 noiembrie la sala Micã) .

 Un duel este un spectacol complex care are la bazã nuvela lui Cehov cu acelaşi nume. Interpretarea de facturã modernã vorbeşte despre povestea unui cuplu la capãt de lume, o relaṭie între un bãrbat şi o femeie care se dezvoltã şi este supusã criticii spectatorilor. Regia este semnatã de cãtre Alexandru Dabija şi promite publicului o experienṭã de neuitat .

Sinucigaşul împlineşte în aceastã stagiune nici mai mult, nici mai puṭin de 100 de reprezentaṭii şi se joacã în regia lui Felix Alexa. Din distribuṭie fac parte Dan Puric, Adela Mãrculescu, Costel Constantin, Ileana olteanu, Tania Popa, lamia Beligan, Mihai Cãlin şi Marius Manole. Comedia lui Nikolai Erdman, interzisã în vremea lui Stalin, se joacã în toate colṭurile lumii şi îi face pe spectatori sã se întrebe dacã viaṭa are sens.

 

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.