Societatea Tolkien din România și Grupul Filos vă invită la prima ediție românească a „Tolkien Reading Day”
https://www.ziarulmetropolis.ro/societatea-tolkien-din-romania-si-grupul-filos-va-invita-la-prima-editie-romaneasca-a-tolkien-reading-day/

Luni, 25 martie 2013, de la ora 19.00, Societatea Tolkien din România şi Grupul Filos vă invită la prima ediţie românească a „Tolkien Reading Day”.

Un articol de Andrada Văsii|22 martie 2013

Luni, 25 martie 2013, de la ora 19.00, Societatea Tolkien din România și Grupul Filos vă invită la prima ediție românească a „Tolkien Reading Day”.

Evenimentul are loc la librăria-ceainărie Predania, str. Vulturilor, nr. 8, București. Tema acestei ediții este „gnomii”, iar moderatorul întâlnirii va fi Cătălin Sturza (Isdir).

Intrarea este liberă. Accesul se face în limita locurilor disponibile, pe bază de invitație; confirmarea participării se va face la adresa de email evenimente@grupulfilos.ro.

Scopul „Tolkien Reading Day” este de a încuraja citirea operei scriitorului britanic J.R.R. Tolkien, prin lectura publică a unor fragmente, și folosirea textelor sale în educație. „Reading Day” este un eveniment tradițional în fandom-ul Tolkien, cuprinzând peste 80 de organizații culturale în toată lumea, și are loc anual pe 25 martie. Aceasta este data căderii lui Sauron în trilogia „Stăpânul inelelor” și simbolizează eliberarea de sub tirania Întunericului. Profesorul Tolkien, catolic devotat, a plasat intenționat căderea imperiului răului pe 25 martie, ca aluzie la Buna Vestire, sărbătoare creștină cu aceeași semnificație – a înnoirii și a speranței.

Iubitorii lui Tolkien din România se aliniază tradiției și organizează o seară de lectură, menită să îi apropie pe cei prezenți de textele Profesorului. Dacă ești părinte, bunic sau tânăr pasionat de lumi fantastice, atunci „Tolkien Reading Day” este pentru tine.

Info: 

Locuri disponibile: 30

 

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

 

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.

08
/07
/21

Un portret al excepționalei gânditoare de secol XX, Hannah Arendt, schițat de autoarea americană Hannah Jewell în volumul „100 de femei afurisite. O istorie” (Editura Nemira, 2021, colecția „Orion”).

07
/07
/21

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiți și investiți banii familiei pentru a ajunge la echilibru și prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

07
/07
/21

Joi, 8 iulie, la ora 18.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), va avea loc o discuție pornind de la „Eu, Tituba, vrăjitoarea neagră din Salem” de Maryse Condé, romanul laureat al Premiului Noii Academii Suedeze pentru Literatură 2018 & Grand Prix Littéraire de la Femme 1986.

06
/07
/21

Miercuri, 7 iulie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), scriitoarea Simona Antonescu va intra în dialog cu criticul Bogdan Crețu pornind de la romanul „În umbra ei”, apărut recent în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom.

04
/07
/21

Pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri (1821-1890), deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română, Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în 2021 o serie de expoziții, concursuri, ateliere, întâlniri și apariții editoriale speciale.

01
/07
/21

Zilele acestea, a plecat către librăriile din întreaga țară o nouă ediție, revăzută, a Jurnalului lui Franz Kafka, editată în colecția ANANSI World Fiction într-un format grafic deosebit.

28
/06
/21

„Forma lucrurilor. Alfabetul geometriei”, cartea lui Marco Andreatta publicată recent în colecția Știință, spune povestea geometriei, pe care autorul o descrie drept unul dintre cele mai studiate şi sofisticate sisteme ale gândirii filozofice, capabil să furnizeze interpretări ale lumii în care trăim şi tehnicile de care avem nevoie ca să ne putem împlini aşteptările şi dorinţele. Orientarea în spațiu, perceperea unui obiect prin forma sa, minimizarea distanțelor de deplasare – toate acestea sunt înzestrări geometrice de care ne folosim în viața de zi cu zi.

17
/06
/21

Ziarul Metropolis vă prezintă un fragment din romanul „un nor în formă de cămilă” de Alina Nelega, recent apărut la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd.” (disponibil și în ediție digitală).