Sonata Kreutzer, interpretată de concertmaistrul Filarmonicii din Viena
https://www.ziarulmetropolis.ro/sonata-kreutzer-interpretata-de-concertmaistrul-filarmonicii-din-viena/

Concertmaistrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, poate fi din nou ascultat de publicul din România. Pe o pe o vioară Antonius Stradivarius 1714, care i-a fost pusă la dispoziţie de Banca Naţională a Austriei, violonistul va interpreta binecunoscuta şi îndrăgita Sonată Nr.9 în La major, op.47 –Kreutzer de Beethoven, dar şi alte două sonate compuse de doi dintre marii B din istoria muzicii: Beethoven şi Brahms.

Un articol de Petre Ivan|24 mai 2017

Volkhard Steude va fi acompaniat de pianista Cătălina Butcaru. Născută la Constanța, a fost admisă la Conservatorul din Viena la numai 16 ani, de unde a obținut diploma de solist.

În 2008 și-a lansat compact-discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall – Londra. Albumul, care conține lucrări de A. Berg, M. Ravel si R. Schumann, a fost primit cu entuziasm de critica internațională și prezentat în întregime de Radiodifuziunea Austriacă.

Invit toţi iubitorii muzicii clasice să vină la concertele noastre. Vom cânta pentru a doua oară în România, la Bucureşti, Sibiu şi Timişoara. Anul trecut  am fost foarte impresionat de public, de reacţia lui, de frumuseţea oraşelor  şi a naturii, de felul cum totul se dezvoltă atât de frumos. Sperăm să putem transmite bucurie şi dragoste prin muzica noastră, astfel încât să încălzim inimile celor care ne ascultă.(Volkhard Steude)

Cei doi muzicieni vor mai interpreta Sonata Nr. 8 în Sol major, op. 30, nr. 3 de Beethoven și  Sonata nr. 1 in Sol major, op. 78, de Brahms.Sonata Kreutzer

Un recital cu un program identic a fost prezentat pe 29 aprilie 2017 publicului din Viena, care a primit cu multă căldură și entuziasm această provocare muzicală.

Recitalurile se vor incheia cu un bonus: Richard Strauss/ Váša Příhoda – Vals – transcripţie după Cavalerul Rozelor.

Dar publicul timișorean va fi cel privilegiat, pentru că va avea prilejul să îi asculte pe cei doi muzicieni interpretând și Concertul pentru pian, vioară și orchestră de coarde nr. 1, în re minor, de Mendelssohn-Bartholdy. Filarmonica Banatul va fi condusă de Radu Popa.

Turneul din 2017 face parte dintr-un proiect de mare anvergură, susținut de Banca Comercială Română, ce se va desfășura în următorii cinci ani, încheindu-se în 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.

Acesta constă în concerte şi cursuri de măiestrie suținute de Volkhard Steude, Cătălina Butcaru şi membri ai Filarmonicii din Viena.

RECITALURI:

Ateneul Român -București- 30 mai- ora 20.00

Sala Thalia- Sibiu- 31 mai- ora 19.00

Filarmonica Banatul, Sala Capitol – Timișoara – 3 iunie-ora 19.00

CONCERT:

Filarmonica Banatul, Sala Capitol- Timișoara-2 iunie-ora 19.00

Foto: Sonata Kreutzer, Volkhard Steude – facebook

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.

21
/04
/23

Despre Corina Sîrghi, cea care și-ar fi dorit să se nască în Sicilia, cea care crede că zambilele miros a un nou început, cea care are o slăbiciune pentru cuvântul „șarlatan“, Corina care bea prosecco și care ar întinde mese de dimineața până seara. Despre ea și despre alfabetul vieții ei, în rândurile următoare.

21
/04
/23

Festivalul Internațional „Vara Magică" invită pentru a 12-a vară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în sezonul cald să vină la seria de opt concerte camerale și simfonice ce se va desfășura între 5 iulie și 23 august, în serile de miercuri, de la ora 19.30, la Ateneul Român.

20
/04
/23

Doar o zi ne mai desparte până la cel mai așteptat spectacol de muzică și dans, susținut de Georgian Legend. Cei mai apreciați 40 de artiști georgieni de muzică și dans, revin mâine 21 aprilie pe scena Sălii Palatului din București cu show de excepție. Prințese și prinți ai dansului vor încânta publicul cu dansuri pe melodii georgiene din vremuri de poveste, demult apuse.

20
/04
/23

Miercuri, 26 aprilie 2023 (19:00), concertul ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO va fi dedicat în exclusivitate genialului Wolfgang Amadeus Mozart, care în doar 35 de ani de viață a „respirat" muzică, lăsând în urma sa peste 800 de lucrări (simfonii, concerte, opere etc.), compuse începând de la vârsta de 5 ani!

19
/04
/23

Evenimentul sub umbrela „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural / Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship”, proiect derulat de ARTmania Festival alături de Inferno Metal Festival & Music Conference și Midgardsblot Festival și la inițiativa ARTmania Events a avut loc în perioada 6-9 aprilie în Oslo, Norvegia.

19
/04
/23

Proiectul AdMusicam Concert Series, o componentă a programului de instruire #AdMusicam, adresat muzicienilor cu vârste între 16 și 25 de ani, revine, după o perioadă de absență cauzată de restricțiile din timpul pandemiei, cu un nou concert, care va avea loc marți, 25 aprilie 2023, ora 19.00, la Muzeul Municipiului București - Palatul Suţu.

10
/04
/23

Marți, 11 aprilie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” aniversează 60 de ani de la prima sa repetiție. Celebrul ansamblu a fost fondat în anul 1963, la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, de către profesorul, dirijorul și muzicianul Marin Constantin.