Spectacole ale Operei Naţionale Bucureşti, în perioada 24-28 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-ale-operei-nationale-bucuresti-in-perioada-24-28-octombrie/

„Simfonia fantastică” de Hector Berlioz, „Turandot” de Giacomo Puccini, „Hansel şi Gretel” de Engelbert Humperdinck, ori „Giselle” de Adolphe Charles Adam sunt câteva dintre spectacolele programate de Opera Naţională Bucureşti (ONB), în perioada 24-28 octombrie. Potrivit Biroului de presă al primei scene lirice a ţării, miercuri, 24 octombrie, la Sala Mare este programat spectacolul de […]

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2012

„Simfonia fantastică” de Hector Berlioz, „Turandot” de Giacomo Puccini, „Hansel şi Gretel” de Engelbert Humperdinck, ori „Giselle” de Adolphe Charles Adam sunt câteva dintre spectacolele programate de Opera Naţională Bucureşti (ONB), în perioada 24-28 octombrie.

Potrivit Biroului de presă al primei scene lirice a ţării, miercuri, 24 octombrie, la Sala Mare este programat spectacolul de dans contemporan „Simfonia fantastică” de Hector Berlioz, care poartă semnătura balerinului şi coregrafului Gigi Căciuleanu, o incursiune în lumea visului, în care imaginea iubitei se împleteşte cu cea a unei societăţi uneori monotonă, alteori dinamică, şi în care sentimentul se exprimă cel mai adesea prin mişcare.

În aceeaşi seară, la Sala Studio iubitorii dansului sunt invitaţi la o „Seară Gershwin”, un spectacol muzical – coregrafic, spectacol al Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul ONB. Protagoniştii serii sunt solistele Mădălina Stan şi Sorana Negrea, alături de tenorul Filip Ristovski, acompaniaţi de pianista Lidia Butnariu, care aduc împreună, în Sala Studio, prin muzică, o seară 100% americană.

Pe afişul ONB figurează, joi, opera „Turandot” de Giacomo Puccini, iar vineri, „Un ballo in maschera” („Bal mascat”) de Giuseppe Verdi, un spectacol de operă în limba italiană.

Un spectacol muzical – coregrafic pentru copii – „Cutia cu jucării” de Claude Debussy va avea loc, sâmbătă, la Sala Studio, jucăriile urmând a prinde viaţă într-o poveste de dragoste.

Tot sâmbătă, la Sala Mare este programat un concert aniversar Marina Krilovici, în care ONB are privilegiul de a o readuce pe scena sa, în aplauzele publicului, pe celebra soprană de talie internaţională, cu o carieră demnă de invidiat.

Micuţii sunt din nou invitaţi, duminică dimineaţa, la Sala Mare, la spectacolul „Hansel şi Gretel”, care prezintă o spectaculoasă producţie, transpusă în muzică de Engelbert Humperdick, în seara aceleiaşi zile fiind programată „Giselle” de Adolphe Charles Adam, una dintre lucrările de seamă ale baletului clasic.

 

Sursa: Agerpres

31
/05
/17

Nouă povestioare în câte două sau trei personaje (plus un prolog și un epilog de grup), despre căutările, nesiguranțele și ratările iubirii, dar și despre micile ei mari victorii.

31
/05
/17

„Când doi oameni se iubesc, se iubesc şi atât. Este importantă arderea sentimentului, nu timpul sau spaţiul în care se întâmplă.” - Nicu Alifantis. Îndrăgitul muzician, poet şi actor împlinește, astăzi, 63 de ani.

31
/05
/17

De 10 ani vă oferim spectacole și evenimente culturale de cea mai bună calitate. Cultura și toate lucrurile frumoase se pot savura, însă, cel mai bine, atunci când suntem sănătoși. Aflând despre criza de sânge care se acutizează în fiecare an pe perioada verii, ne-am hotărât să susținem această cauză extrem de importantă prin ceea ce facem cel mai bine, adică prin teatru.

31
/05
/17

Vineri, 2 iunie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 16-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, DINCOLO DE BARIERĂ (1965) de Francisc Munteanu, o adaptare a piesei de teatru „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu.

30
/05
/17

Diana Cavallioti (31 de ani), rolul principal feminin din filmul românesc de mare succes „Ana, mon amour”, are, mai ales, o frumoasă carieră în teatru. În linii mari, toate acestea se cunosc. Din interviul care urmează veți afla detaliile. Cine, ce, de ce, unde, când, cum. Ca la Ziar.

30
/05
/17

Ediţia 2017 a Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara TESZT s-a încheiat cu concertul lui Ivo Dimcev, Songs from my shows. A zecea ediţie a festivalului s-a desfăşurat între 21 şi 28 mai şi a prezentat publicului 29 de spectacole din 16 ţări, pe scenele Teatrului Maghiar “Csiky Gergely” Timişoara, la Cercul Militar şi în alte săli.

30
/05
/17

Revenită de la Cannes, unde a participat la gala aniversară de 70 de ani a festivalului, actrița franceză Isabelle Huppert a primit premiul Moliere pentru întreaga carieră cu prilejul decernării prestigioaselor premii ale teatrului francez. "Durează de secole, este unic din vremea grecilor ne reunim și cred că teatrul va dura timp de secole", a declarat Huppert la primirea premiului.

30
/05
/17

Știți tăcerea aceea grea, vibrantă, aproape palpabilă, care te cuprinde la teatru când energia cea mai bună curge pe scenă și de acolo spre tine? Dacă nu știți sentimentul, vă recomand să mergeți cu mai multă deschidere la teatru. Deschiderea asta poate prilejui un gust de neuitat, cel al poveștilor spuse onest, emoționant, puternic.

30
/05
/17

într-o zi de 30 mai se stingea din viaţă scriitorul și filozoful Iluminismului francez, Voltaire - spiritul cel mai înalt al epocii sale, pe doctrina căruia s-a fundamentat Revoluția din 1789.

29
/05
/17

INTERVIU „Secondo Me” a fost prezentat în 2016 la Locarno. În iunie, documentarul, care are în centru doi garderobieri (de la Viena şi Milano) şi o garderobieră (de la Odessa), va putea fi văzut la TIFF. Regizorul Pavel Cuzuioc, născut în Republica Moldova şi stabilit în Austria, vorbeşte despre film şi despre cum a ajuns cineast.

29
/05
/17

Radio România organizează o conferinţă de presă la Marshall Garden Hotel, în data de 29 mai, ora 12, cu ocazia deschiderii celei de a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, dedicat inovației în creația radiofonică. Grand Prix Nova este singurul festival de producţii sonore care îşi propune ca temă inovaţia. Ediţia din acest an continuă o tradiţie onorantă, aceea de a se afla sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României.

29
/05
/17

Eşti un pic circumspect, te uiţi la prăjiturica maro modestă şi tăcută, mustăceşti, respiri adânc, înfigi linguriţa în ea şi un val tumultuos de ciocolată năvăleşte în farfurie. Aşa a început festCO 2017. Întâi părea destul de tăcut şi închis în carapacea lui şi apoi a izbucnit că o lavă de ciocolată care îţi inundă simţurile.