Spectacole de la Sibiu, difuzate online, în decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-de-la-sibiu-difuzate-online-in-decembrie/

Peste 67 de evenimente – spectacole de teatru, dans, concerte, filme, spectacole outdoor sau conferinţe speciale – sunt oferite publicului, în format digital, în luna decembrie de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Liliana Matei|11 decembrie 2020

Demersul susținut de digitalizare a celor mai importante producții TNRS continuă și în decembrie. Astfel, spectatorii Naționalului sibian sunt invitați să urmărească în format high definition, pe lângă spectacolele deja existente în programele lunilor anterioare, „Maternal”, spectacol semnat de Radu Nica, pe baza textului scris de Alexandra Badea, care va fi difuzat pe 19 și 26 decembrie. Spectacolul este în limba română, cu subtitrare în engleză. Biletele pot fi cumpărate accesând adresa https://www.tnrs.ro/program.

Alte cinci titluri din repertoriul TNRS vor fi difuzate în luna decembrie pe TNRS – Scena Digital – „Opinia Publică”, regia Theodor-Cristian Popescu, „LIVE”, regia Bobi Pricop, „Tom și Jerry 2.0”, regia Florin Piersic Jr., „Felii”, un spectacol de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, și „Moroi”, regia Alexandru Dabija.

FITS se achită de promisiunea făcută publicului său, continuând în decembrie, timp de 4 zile pe săptămână, seria redifuzărilor gratuite de evenimente găzduite în cadrul ediției 2020. Cea de-a șasea – și ultima – lună a redifuzărilor gratuite își încheie periplul prin universul teatrului și al artelor spectacolului în format digital cu o serie de nume marcante ale scenei contemporane: Eugenio Barba, Jan Lauwers, Guo Xiaonan, Gigi Căciuleanu, Eimuntas Nekrošius și mulți alții. Evenimentele sunt difuzate gratuit în fiecare sâmbătă, duminică, luni și marți din luna decembrie, exclusiv pe site-ul: https://www.sibfest.ro/fits-online.

„Am reușit în acest an să fim alături de publicul nostru încă din perioada stării de urgență decretată de autorități la începutul anului. Ne-am reinvetat și regândit activitatea astfel încât spectatorii noștri, care altă dată umpleau în număr atât de mare sălile de spectacolem să aibă posibilitatea de a se bucura online de spectacolele TNRS și FITS. Considerăm că cifrele absolut uluitoare de audiență online pe care le-am înregistrat în acest an sunt o confirmare a faptului că publicul a apreciat oferta noastră culturală. Continuăm să ducem lucrurile mai departe, continuăm efortul de digitalizare a repertoriului curent, dar și producția de noi spectacole pentru mediul digital și suntem convinși că surprizele pe care le pregătim publicului vor fi pe placul tuturor” , spune Constantin Chiriac, director general TNRS

Toate evenimentele vor fi transmise pe canalele de comunicare online ale TNRS și FITS.

Foto: TNRS/ Dan Susa

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.