Spectacole de Silviu Purcărete de văzut de acasă
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-de-silviu-purcarete-de-vazut-de-acasa/

Miercuri, 15 aprilie, de la ora 19.00, Săptămâna Purcărete propune celebrul spectacol „Titus Andronicus” de William Shakespeare, după care vor fi difuzate şi alte creaţii de arhivă ale cunoscutului regizor român.

Un articol de Liliana Matei|15 aprilie 2020

Săptămâna Purcărete a început cu producția „Piticul din grădina de vară” de D. R. Popescu, iar marți, 14 aprilie, de la ora 19.00, spectatorii au avut ocazia unică de a vedea „Phaedra”, după Euripide și Seneca, unul dintre cele mai mari succese ale teatrului românesc în lume, cu o carieră internațională neegalată până în prezent.

Spectacolul a fost un fenomen, cu un număr record de reprezentații: 172, dintre care 100 în străinătate, în cele mai importante festivaluri ale lumii: Austria, Marea Britanie, Coreea de Sud, Belgia, Portugalia, Franța, Polonia, Ungaria, Italia, Iugoslavia, Brazilia, Olanda, Spania, Grecia, Norvegia, Danemarca, Macedonia, Germania.

Despre „Phaedra”, regizorul Purcărete a declarat în repetate rânduri că este cel mai împlinit spectacol al său, iar despre actrița în rol principal, Leni Pinţea-Homeag s-a scris în repetate rânduri în cronica internațională că este ”senzațională”.

Săptămâna Purcărete continuă cu alte trei producții care au avut, de asemenea, un parcurs internațional spectaculos: „Titus Andronicus” de William Shakespeare va fi difuzat miercuri, 15 aprilie, tot de la ora 19.00. În 1993, spectacolul a fost premiat la Festivalul Americilor din Canada, în 1994 la Festivalul de la Sao Paolo, iar în 1997 la Festivalul Conventiei Teatrale Europene de la Stockholm.

Joi, 16 aprilie este programat „Ubu Rex cu scene din Macbeth”, după Alfred Jarry și William Shakespeare, premiat în 1991 la Festivalul Internațional de la Edinburgh, iar ultimul spectacol în regia lui Silviu Purcărete prezentat săptămâna aceasta va fi „Danaidele”, după Eschil, difuzat duminică, 19 aprilie, un spectacol cu o distribuție impresionantă și care emană o forță extraordinară, unul dintre puținele spectacole românești care a ajuns peste Ocean.

Spectacolele vor fi difuzate pe pagina facebook oficială a Teatrului Național „Marin Sorescu”: https://www.facebook.com/tncms.oficial/ , în datele menționate, de la ora 19.00.

Programul online al Teatrului Național „Marin Sorescu” – #teatruNcasAcasateatru este completat de  Leapșa Digitală, VideoPoezia, Interviurile SpectActor, Suplimentul de lectură, Cafeneaua de acasă, Fețe de teatru și Regizor la rampă, concepte create pentru a ne ajuta să traversăm mai ușor această perioadă care ne-a restricționat tuturor existența.

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.