Spectacolul de teatru educaţional „Familia Offline“, în premieră la Teatrul Foarte Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-de-teatru-educational-familia-offline-in-premiera-la-teatrul-foarte-mic/

Spectacolul de teatru educaţional „Familia Offline”, care tratează fenomenul copiilor lăsaţi singuri acasă după plecarea părinţilor la muncă în străinătate, va avea premiera sâmbătă, de la ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic din Capitală.

Un articol de |2 iulie 2013

Spectacolul de teatru educaţional „Familia Offline”, care tratează fenomenul copiilor lăsaţi singuri acasă după plecarea părinţilor la muncă în străinătate, va avea premiera sâmbătă, de la ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic din Capitală.

Potrivit studiilor realizate în ultimii ani, în România există peste 350.000 de „copii ai migraţiei”. Spectacolul „Familia Offline” face parte din proiectul de teatru educaţional „Copiii migraţiei”, care îşi propune să dezbată – prin mijloace teatrale – problematica migraţiei forţei de muncă, din perspectiva copiilor rămaşi în ţară.

„Familia Offline“, prezentat pe scena Teatrului Foarte Mic (Bd. Carol 21, Sector 1) este spectacolul maturizării în absența părinților. Este spectacolul copiilor care se transformă în oameni mari, așteptând să fie din nou alături de mama și de tata. Maturizarea lor naște întrebări inocente, tandre și cinice, despre lumea în care trăim: Când suntem destul de mari ca să putem avea grijă de noi și de cei care ne sunt aproape? Când devenim mama? Și când mama nu e, cine e mama?

Nouă copii pe scenă

Distribuţia spectacolului include un grup de nouă copii, care evoluează alături de actori profesionişti – Mihaela Rădescu şi Viorel Cojanu -, în regia lui Radu Apostol, pe un text de Mihaela Michailov.

Fiecare reprezentaţie este urmată de discuții moderate de psihologul Mugur Ciumăgeanu, discuții axate pe fenomenul migraţiei și pe efectele sale asupra psihologiei copilului, precum și pe posibile soluții de prevenție și reducere a abandonului școlar prin activități artistice.

„În cazul migraţiei forţei de muncă, putem vorbi de paradoxurile familiei de supravieţuire: pe de o parte, părinţii pleacă să muncească în străinătate pentru a le putea asigura copiiilor o viaţă mai bună. Pe de altă parte, copiii se bucură o vreme de această viaţă mai bună, după care îşi doresc un singur lucru: să fie din nou alături de părinţii lor. Binele pentru care părinţii pleacă se transformă într-o angoasă de abandon pe care copiii o resimt extrem de dureros”, declară Mihaela Michailov, dramaturg.

Echipa proiectului este formată din Bianca Gheorghe, Denis Nadolu, Ionuţ Roşca, Mario Ştefan, Andreea Baraitan, Georgiana Elena Moise, Anca Denisa Negoiţă, Roberta Parascan, Ana Maria Zaincovschi, Viorel Cojanu, Mihaela Rădescu, Radu Apostol, Bogdan Burlăcianu, Maria Mandea, Mihaela Michailov, Raluca Simion, Delia Pîrvu, Mugur Ciumăgeanu.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Spectacolul se va mai juca şi duminică, 7 iulie, de la ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic.

„Copiii migraţiei” este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi iniţiat de Asociaţia Culturală Replika.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.