Spectacolul primăverii începe la Serile Eliad!
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-primaverii-incepe-la-serile-eliad/

Centrul Cultural Casa Artelor lansează ediţia de primăvară a programului cultural de mare succes – Serile Eliad. Spectacolele vor avea loc în fiecare duminică din luna martie, de la orele 19.00 la Sala Eliad a Centrului Cultural Casa Artelor şi sunt oferite gratuit, exclusiv Doamnelor şi Domnişoarelor din Sectorul 3!

Un articol de Liliana Matei|7 martie 2015

Primul eveniment are loc duminică, 8 martie, și este realizat de minunații copii din programul Pepiniera de Talente a Sectorului 3 care au pregătit Expoziția de arte plastice și mărțișoare precum și un spectacol de dans, muzică și teatru intitulat ” Flori pentru Mama” .

Duminică, 15 martie, Mircea Baniciu & Band se alătură programului ” Serile Eliad” oferind Doamnelor și Domnișoarelor din Sectorul 3 Concertul de muzică folk intitulat ”Eșarfă în dar”.

AFIS  SERILE ELIAD MARTIE

Seara de duminică 22 martie aparține copiiilor din cadrul DGASPC Sector 3 și se deschide cu Expoziția de pictură ” Și eu am talent”, care se află la ediția a doua în cadrul programului ” Serile Eliad”. Momente speciale de muzică, dans și poezie vor fi oferite publicului nostru în spectacolul dedicat primăverii.

Ultima întâlnire din programul ” Serile Eliad”-ediția de primăvară va avea loc duminică, 29 martie, când Doamnele și Domnișoarele din Sectorul 3 sunt invitatele CCCA la Concertul de muzică românească interbelică, susținut de tenorul Vlad Miriță, acompaniat de pianistul Alexandru Burcă și intitulat ” Iubesc Femeia”.

Spectacolul va fi urmat de lansarea CD-ului cu celași nume și de o sesiune de autografe. ”Serile Eliad” se desfășoară în Sala Eliad a CCCA, cea mai elegantă sală de spectacole underground din București, supranumită de spectatorii noștri ”Cutia de Catifea”.

Programul ”Serile Eliad” este finanțat de Primăria Sectorului 3, bazat pe conceptul regizoarei Alice Barb și realizat de Centrul Cultural Casa Artelor. Ediția de primăvară a ”Serilor Eliad” se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Sector 3 și DGASPC sector 3.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.