Spectacolul Rigoletto vine la Opera Nationala Romana Iasi
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-rigoletto-vine-la-opera-nationala-romana-iasi/

Opera Naţională Română Iaşi vă invită la spectacolul Rigoletto, operă în trei acte de Giuseppe Verdi, duminică, 3 martie, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi. Dirijor: David Crescenzi. Regia îi aparţine lui Cristian Mihăilescu, iar scenografia este semnată de Viorica Perju. Din distribuţie fac parte: RIGOLETTO –OLEG IONESE Cu participarea extraordinară a […]

Un articol de Andrada Văsii|19 februarie 2013

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Rigoletto, operă în trei acte de Giuseppe Verdi, duminică, 3 martie, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Dirijor: David Crescenzi.
Regia îi aparține lui Cristian Mihăilescu, iar scenografia este semnată de Viorica Perju.

Din distribuție fac parte:

RIGOLETTO –OLEG IONESE

Cu participarea extraordinară a tenorului MARIUS MANEA în rolul DUCELUI  DE  MANTUA.

GILDA – LĂCRĂMIOARA MARIA HRUBARU ROATĂ

SPARAFUCILE –DAN POPESCU

MADDALENA – MARIA MACSIM NICOARĂ

GIOVANNA – BRÂNDUȘA MOȚOC

MONTERONE – DANIEL MATEIANU -debut

MARULLO – GABRIEL GHEORGHIȚĂ

BORSA – TUDOR FLORENȚA

CEPRANO – CĂTĂLIN BEREA

CONTESA  CEPRANO – CRISTINA GRIGORAȘ

UȘIERUL – VICTOR ZAHARIA

PAJUL – ANDREEA CHINEZ

 

“Este primul spectacol integral multimedia din România, în care partiturile artiștilor alternează cu proiecții de fotografie și de film. S-au făcut filmări special pentru acest spectacol, pentru a da o nouă dimensiune acțiunii. Proiecțiile de pe ecran nu sînt un pleonasm, nu repetă ceea ce se întîmplă pe scenă, ci duc o idee mai departe, merg la simbol, merg la esență. Însăși acțiunea din Rigoletto este un permanent balans între vis și realitate. Pe această dualitate este construit întregul spectacol”, a dezvăluit regizorul Cristian Mihăilescu în 2009.

Premiera operei a avut loc la 11 martie 1851, la Teatro La Fenice din Veneția. Libretul este scris de Francesco Maria Piave, după piesa Regele se amuză a cunoscutului scriitor francez Victor Hugo. Personajele pline de viață și muzica însuflețită au făcut din Rigoletto una dintre operele preferate ale publicului de-a lungul timpului.

 

16
/12
/16

Relansat pe platforma Cinepub, "Senatorul melcilor", filmul cu care Mircea Daneliuc participa în 1995 în Competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, este o satiră politică în care grotescul este îmblânzit prin comic.

15
/12
/16

Vineri, 16 decembrie, de la ora 19.00, spectacolul excepţional TEATRU 200 deschide marea sărbătoare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, un omagiu adus celor 200 de ani de la prima reprezentaţie a unei piese de teatru in limba română, 175 de stagiuni naţionale, 120 de ani de la inaugurarea clădirii şi 140 de ani de la înfiinţarea primului teatru evreiesc în România, la Iaşi.

15
/12
/16

Vibrate!festival, cel mai tânăr festival de muzică clasică al Brașovului, care se desfășoară în fiecare vară, în luna iunie, organizează pentru a doua oară un concert de Crăciun dedicat partenerilor și prietenilor festivalului.

15
/12
/16

Ateneul Român găzduiește instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil. Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.

15
/12
/16

Actorul Emil Boroghină va susţine duminică, 18 decembrie, ora 19:00, recitalul „Lumea-ntreagă e o scenă” dedicat închiderii oficiale a anului „Shakespeare -400 în România”. Evenimentul va avea loc la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, sub Patronajul Ambasadei Marii Britanii şi al British Council România.

14
/12
/16

„Fără armă în linia întâi”, „Florence” şi „La La Land”, titluri distribuite de Freeman Entertainment în cinematografele din toată ţara sunt printre filmele cu cele mai multe nominalizări în cadrul celei de-a 74-a ediţii a Globurilor de Aur care va avea loc pe 8 ianuarie 2017.

14
/12
/16

O schiță anterior necunoscută a lui Leonardo da Vinci a fost evaluată la suma de 15,8 milioane de dolari, după ce a fost adusă la o casă de licitații franceză de către un medic pensionar. Casa de licitație Tajan a precizat că desenul, unul dintre cele opt făcute de artistul renascentist Sfântului martir Sebastian, este o "descoperire extraordinară".