SPOTLIGHT 2018 – Bucharest International Light Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/spotlight-2018-bucharest-international-light-festival/

Între 12 şi 15 aprilie, SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival transformă, pentru al patrulea an la rând, una dintre cele mai importante artere ale Bucureştiului, Calea Victoriei, într-o galerie în aer liber a instalaţiilor de lumină.

Un articol de Petre Ivan|11 ianuarie 2018

 

În parteneriat cu Festivalul Luminilor de la Berlin, Spotlight 2018 aduce la București proiecte multimedia care îmbină tehnica de ultimă generație cu conținut artistic, emoție și storytelling, anunță organizatorii evenimentului, Primăria Capitalei prin ARCUB.

Sub motto-ul ediției din 2018, „United We Shine”, organizatorii festivalului invită artiștii din țară și străinătate să participe la CONCURSUL DE VIDEO MAPPING SPOTLIGHT. Pentru prima dată în istoria festivalului, fațada Palatului CEC va fi transformată prin proiecții 3D de video mapping cu cele mai inovative lucrări înscrise în concursul ediției Spotlight din acest an.

Șase dintre cele mai creative propuneri vor fi selectate de un juriu de specialitate și vor fi proiectate, pe toată durata festivalului, pe fațada Palatului CEC. Marele câștigător al concursului de video mapping Spotlight 2018 va fi ales chiar de public, pe baza voturilor online.

Inspirată de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire a României, tema proiecțiilor de video mapping înscrise în competiția Spotlight din acest an este „United We Shine”. Propunerile participanților trebuie să pună accent pe conceptul de solidaritate, pe ideea conexiunilor dintre oameni și orașe, dintre culturi și etnii diferite, fațade și artă, lumină și întuneric. Conectând oamenii la oraș, istoria la tehnologie, trecutul la viitor și arta la ritmul urban, Spotlight pune la dispoziție artiștilor de pretutindeni una dintre cele mai impresionante clădiri ale Bucureștiului pentru a-și exprima propria viziune despre unitate, spirit de echipă și solidaritate.

Termenul limită de depunere a propunerilor de video mapping pentru fațada Palatului CEC este 9 februarie 2018. Cele șase echipe finaliste vor primi premii in valoare de 3.000 € fiecare. Lucrarea câștigătoare va fi aleasă prin vot public, din cele șase finaliste, și va fi premiată cu alți 5.000 €.

Mai multe detalii privind înscrierea și regulamentul concursului sunt disponibile pe spotlightfestival.ro.

Foto: Spotlight 2018 – facebook

 

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.