Stefan Agopian, la „Citeşte Româneşte” – sâmbătă, pe TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/stefan-agopian-la-citeste-romaneste-sambata-pe-tvr-2/

Campania TVR 2 „Citeşte Româneşte”, dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, continuă în această săptămână cu cartea lui Ştefan Agopian- „Scriitor în comunism (nişte amintiri)”

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2014

Sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 22.20, după Filmul de Oscar, Ioan Buduca, eseist, critic literar, publicist şi gazdă a acestui program, va prezenta o lucrare reprezentativă pentru Stefan Agopian – laureată în acest an cu Premiul revistei “Observator cultural”, secţiunea „Memorialistică”.

Este un volum de amintiri în care autorul Ştefan Agopian schiţează traseul pe care un tânăr din România comunistă trebuia să-l parcurgă dacă dorea să publice şi să fie recunoscut ca scriitor.

Pentru el, drumul parcurs a fost unul sinuos, cu multe obstacole şi cu o lungă perioadă de aşteptare – până la apariţia primei cărţi. A fost student, felcer în armată, apoi şomer – timp în care a stat mai mult ascuns, pentru a nu fi prins de miliţie şi acuzat de parazitism – însă nu s-a demoralizat, fiind convins că destinul său este să ajungă scriitor.

Ştefan Agopian ne oferă o descriere plină de umor a drumului său prin viaţă, presărată cu dezvăluiri picante despre unii reprezentanţi de marcă ai literaturii române.

 

„Citeşte Româneşte”, cu Stefan Agopian

TVR 2 a lansat în 2014 campania „Citeşte Româneşte” şi difuzează săptămânal – sâmbăta, după Filmul de Oscar – o emisiune în care este prezentat câte un scriitor român contemporan şi cea mai nouă carte a sa.

Stefan Agopian

Dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, campania se derulează pe TVR 2 şi online, pe pagina de Facebook a acestui post.

La sfârşitul fiecărei luni, TVR organizează un concurs cu premii constând în cărţi cu autograf din partea autorilor prezentaţi.

Foto cu Stefan Agopian si Citeşte Româneşte – TVR

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.