Sticluş Căpcăunul a furat Crăciunul”. Un vis de iarnă la Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/sticlus-capcaunul-a-furat-craciunul-un-vis-de-iarna-la-teatrul-ion-creanga/

Pufosul oraş Bulgăreşti se pregăteşte de sărbătoare şi, în fiecare casă, bulgăraşii servesc turtă dulce la masă. Vine Crăciunul şi parfumul de ciocolată caldă se simte la fiecare pas. Dar e cineva care se ţine de nas. N-are brad, steluţe sau beteală, nu ştie colinde şi nici artificii nu aprinde! E Sticluş Căpcăunul şi e aproape-aproape să strice Crăciunul!

Un articol de Liliana Matei|8 decembrie 2015

„Sticluş Căpcăunul a furat Crăciunul” este visul de iarnă al Teatrului Ion Creangă – visul lui Vlăduţ care dă viaţă fricii sale: dacă, până la urmă, cadourile nu vor ateriza sub brad? Dacă nu va mirosi cozonacul? Dacă vor dispărea toate globurile? Teatrul Ion Creangă vă invită să aflați răspunsul la toate aceste întrebări, care-și află rezolvarea într-un spectacol delicat ca un fulg din vată de zahăr, dedicat micuților spectatori cu vârsta peste 4 ani.

Spectacolul, imaginat de Selma Dragoş, alături de Anca Ştefan (dramaturg), Vladimir Turturica (scenograf) şi Loredana Mitruţ (compozitor), porneşte de la ideea autorului american Dr. Seuss şi transformă povestea unui personaj mizantrop într-o poveste despre umanitate. Explorând tehnica spectaculoasă a teatrului de umbre, prin care orice lucru mic poate deveni gigantic, soluțiile scenografice și muzicale rămân în zona lui „ziceam că” – ziceam că tot ce e alb e zăpadă, ziceam că ninge, ziceam că ne speriem și ziceam că totul e pierdut.

„De ce facem piese de Crăciun în care Crăciunul aproape că nu mai vine? Așteptarea Crăciunului, o știm cu toții, e mai lungă decât Crăciunul însuși. Copii sau adulți ne place să ne decorăm așteptarea cu imaginea momentului când cele mai fierbinți dorințe de peste an se pot împlini. Dar ne place și să creăm suspans, să ne întrebăm dacă nu cumva așteptarea va fi în van. E mai interesant dacă ne speriem puțin că totul se va schimba anul acesta, ca să putem trăi ca pe o surpriză plăcută tradițiile știute pe dinafară.” – Selma Dragoș.

INFO

Spectacolul „Sticluș Căpcăunul a furat Crăciunul” se joacă sâmbătă, 12 și 19 decembrie, orele 11.00 și 18.00 la Teatrul Excelsior – Str. Academiei, nr. 28. Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete din Piața Amzei, nr. 13, și în rețeaua Eventim, online pe www.eventim.ro și la magazinele partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas.

Aflați mai multe pe www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

FOTO: Adi Bulboacă

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.