„Strada” are premiera la Țăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/strada-are-premiera-la-tandarica/

Pe data de 5 februarie 2021, ora 18:00, la Teatrul Țăndărică va avea loc premiera spectacolului „Strada” în regia lui Mihai Gruia Sandu.

Un articol de Liliana Matei|5 februarie 2021

„Spectacolul Strada este în genul teatrului clownesc, nonverbal, cu adresă către toate vârstele. Propunerea vine în întâmpinarea necesității de a putea exporta un spectacol și în zonele nevorbitorilor de limba română, cererea fiind foarte mare de spectacole de comedie nedependente de o limbă anume. În străinătate ele sunt foarte gustate, existând mari festivaluri (despre care la noi, nu se cunoaște mai nimic). Limbajul nonverbal este universal”, spune Mihai Gruia Sandu, regizorul spectacolului.

Scenariul și regia: Mihai Gruia Sandu

Costume: Stela Verebceanu (Republica Moldova)

Asistent scenografie: Emilia Furduiu

Muzica: Andrei Gheorghiu și o mică parte este semnată de Yves Chamberlain (Canada)

Vârsta: Peste 5 ani, nonverbal

Durata: 60 min

Distribuție: Liliana Gavrilescu, Simina Constantin, Ana-Maria Bălescu, Florin Mititelu, George Simian

Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medical/nonmedicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3C.

Accesul se face cu respectarea de către participant a distanțării de minimum 1,5 m. Respectarea distanței obligatorii de minimum 1,5 m și în condițiile utilizării toaletelor.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.