Suflet în culori – concert caritabil pentru copiii cu autism
https://www.ziarulmetropolis.ro/suflet-in-culori-concert-caritabil-pentru-copiii-cu-autism-2/

Joi, 3 aprilie, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din Bucureşti, are loc evenimentul ,,Suflet în culori”, concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Un articol de Ziarul Metropolis|30 martie 2014

Concertul caritabil va fi susținut de patru tineri artiști: soprana Rodica Vică, tenorul Ștefan Pop, violonistul Vlad Maistrovici și pianistul Ștefan Doniga. Evenimentul va fi prezentat de actrita Manuela Hărăbor și de jurnalistul  Marius Constantinescu.

Știați că în 2 aprilie este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului? Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism au demarat un proiect comun de informare și conștientizare și, în același timp, o campanie de strângere de fonduri în beneficiul copiilor care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului (TSA).

Despre Autism: Autismul este o tulburare de spectru, de aceea persoanele cu autism sunt foarte diferite, unele pot vorbi, altele nu; unele pot învăța vizual, altele auditiv; unele pot fi sociabile, altele mai puțin. Autismul nu se poate vindeca, dar cu interventie timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot trăi o viață independentă. Autismul nu se poate vindeca, dar se poate recupera. 47% dintre copiii cu autism pot să recupereze atât de mult încât să nu poată fi deosebiți de ceilalti copii. Autismul se poate recupera prin intervenție terapeutică ABA (Analiza Comportamentală Aplicată). Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp. Din păcate, acestă intervenție este de durată și foarte costisitoare și, cel puțin deocamdată, legislația din România nu permite decontarea lui prin asigurările sociale. Iată de ce o campanie de strângere de fonduri se impune, pentru ca tot mai mulți copii să poată beneficia de terapie adecvată și pentru a reuși integrarea lor în școală și societate. În România, sunt aproximativ 30 000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului. În lume, 1 băiat din 84 și 1 fetiță din 157 suferă de autism. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație.

Prin organizarea acestui concert caritabil se urmărește strângerea de fonduri din vânzarea unui număr aproximativ de 800 de bilete. Suma colectată va ușura activitatea Asociației Help Autism și va oferi acces la terapie gratuita unui numar cat mai mare de copii diagnosticați cu autism. Mai multe detalii cu privire la activitățile desfășurate de Asociația Help Autism găsiți pe site-ul www.helpautism.ro.

Despre Asociația Help Autism

Asociația Help Autism se implică activ de aproape 4 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. În noiembrie 2013 a deschis primul centru gratuit de diagnoză precoce și intervenție timpurie în autism din țară, iar în 3 martie, anul curent, a inaugurat prima filială în Suceava. În 2 aprilie, se pregătește pentru inaugurarea unui nou centru în parteneriat public privat. În acest moment aproximativ 150 de copii înscriși în cadrul asociației primesc zilnic servicii de recuperare gratuită.

INFO

Biletele se găsesc online (www.eventim.ro), în rețeaua Eventim, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești.

17
/06
/22

Vineri, 17 iunie, la ora 21:30, are loc în cadrul Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD concertul Alifantis & Zan, cu muzica din spectacolele de teatru. Concertul se desfășoară în curtea interioară de la UNArte.

16
/06
/22

Unicul și cel mai așteptat festival de muzică clasică în aer liber din Republica Moldova, ‘’DescOperă’’, revine în perioada 17-19 iunie, în Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiului Vechi”, unde iubitorii de muzică de calitate se vor putea bucura de o atmosferă de nedescris și spectacole de zile mari cu participarea mai multor artiști de operă faimoși atât din țară, cât și de peste hotare, la cea de-a a V-a ediție a festivalului.

16
/06
/22

În anul 2022, întreaga lume muzicală a suferit o mare pierdere prin dispariția pianistului Radu Lupu, unul dintre cei mai mari muzicieni ai secolului al XX-lea. Marți, 21 iunie 2022, la ora 19.00, în sala Ateneului Român, Filarmonica „George Enescu” aduce un omagiu genialului artist printr-un concert care îi va avea ca protagoniști pe Dan Grigore, Cristian Mandeal, Marin Cazacu, Daniel Ciobanu și Robert Creimerman

14
/06
/22

Joi, 16 iunie și vineri, 17 iunie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Christian Badea, prim-dirijor principal al instituției, prezintă publicului Preludiul actului 3 din opera Lohengrin de Richard Wagner, Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, op. 54 de Robert Schumann, cu pianista americană de origine chineză Claire Huangci în ipostază solistică, și Simfonia nr. 8, în fa major, op. 93 de Ludwig van Beethoven.

12
/06
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc între 24 iunie și 3 iulie și este cea mai mare sărbătoare a artelor spectacolului! Pentru zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spații de joc.

10
/06
/22

Un spectacol de operă extraordinar în regia lui Tompa Gábor aduce pentru prima dată în faţa publicului bucureştean compania Operei Maghiare din Cluj-Napoca, invitată în cadrul Bucharest Opera Festival pe 26 iunie, ora 19:00, pe scena Operei bucureştene, într-o apariţie inedită, pentru prima dată în capitală după turneul istoric din anul… 1860, la spectacolele căruia în sală s-a aflat însuşi domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

08
/06
/22

Trio PETRE a luat ființă în anul 2020, din necesitatea stringentă de a face muzică de cameră atunci când sălile de concert au rămas goale iar orchestrele au amuțit. Acest ansamblu tânăr cu muzicieni maturi va fi prezent pe scena Ateneului Român marți, 14 iunie 2022, la ora 19.00, cu un program ce cuprinde lucrări de Mozart, Beethoven și Schubert.

08
/06
/22

„Anotimpurile” lui VIVALDI – unul dintre cele mai mari „hit-uri” ale muzicii clasice, cu un număr considerabil de înregistrări și versiuni derivate – sunt interpretate la SALA RADIO de apreciatul violonist ALEXANDRU TOMESCU, în concertul ce închide stagiunea ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO! Miercuri, 15 iunie 2022, de la ora 19.00, veți avea bucuria de a asculta „Anotimpurile” sub bagheta dirijorului britanic JONATHAN BLOXHAM, ce s-a aflat recent la pupitrul unor ansambluri ca Royal Philharmonic – Londra, Orchestra Simfonică din München, Salzburg Mozarteum, London Mozart Players, Orchestra Națională BBC – Wales.