Talk to the bomb, spectacolul care aduce vara înapoi, la Godot-Cafe Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/talk-to-the-bomb-spectacolul-care-aduce-vara-inapoi-la-godot-cafe-teatru/

„Talk to the bomb”, de Rucsandra Pop, în regia lui Lala Misosniky, spectacolul despre care se spune că aduce vara înapoi, se întoarce la Godot- Cafe Teatru din Bucureşti, în sala Sub Scenă, vineri, de la ora 19.00, într-o nouă distribuţie.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2015

Talk to the bomb” este povestea unui triunghi amoros născut pe plaja din Vama Veche, în vara anului 2001, este dramatizarea uneia dintre miile de poveşti de dragoste care au început acolo, pe nisipul din Vamă.

Marele pariu al acestui spectacol este să aducă vara înapoi, să încălzească serile friguroase de iarnă ale spectatorilor cu o poveste de dragoste care ar fi putut să-i aibă ca protagonişti pe oricare dintre ei.

Povestea Saşei (Graţiela Bădescu), a lui Alex (Alex Fifea) şi a Voinicului (Dan Lupu) este obsedantă, ca o melodie tare ascultată pe „repeat”. Destinele celor trei se intersectează în umbra ameninţătoare a unui 11 septembrie care încă nu s-a întâmplat. Şi restul e literatură,.

«Talk to the bomb» este o poveste despre pierderea inocenţei, despre maturizare, despre revelaţii care te agaţă seara la o bere şi apoi te urmăresc ani întregi. Este un spectacol în care mizăm pe contopirea cu publicul – Rucsandra Pop,  autoarea textului.

După „Gărgăland”, „Oracol” şi „Huevos Congelados”, acesta este al patrulea spectacol al scriitoarei care se joacă pe scenele independente.

Relansarea spectacolului  – selectat la Festivalul Internaţional Fringe Sibiu, la Festivalul Naţional de Teatru Independent Godot şi la HomeFest – vine şi cu un afiş nou, conceput de Alec Pop, iar imaginea a fost realizată de fotograful Manole Sava de la Greenmind studio.

Preţul unui bilet este 20 de lei, iar următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 15 şi 28 martie, în sala Sub Scena de la Godotă-Cafe Teatru.

Foto:  Talk to the bomb – Godot-Cafe Teatru

09
/06
/15

La finalul unei stagiuni în care a oferit lunar publicului un frumos concert de folclor de calitate, ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO vă invită duminică, 14 iunie (17.00), la Sala Radio, la un concert deosebit intitulat „Şlagărele muzicii populare româneşti”.

09
/06
/15

Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă aşteaptă marţi, 9 iunie, de la ora 19.00 pentru o întâlnire cu Dan C. Mihăilescu despre cea mai nouă carte a sa „Ce-mi puteţi face dacă vă iubesc!?“ Eseu confesiv despre Ioan Alexandru, una dintre cele mai bine vândute cărţi Humanitas la Bookfest 2015.

08
/06
/15

MEMORIA CULTURALĂ În biblioteca marilor procese care au uimit lumea românească se înscrie şi dosarul juridic „Caragiale-Caion”, cu deznodământ în 1902. I.L. Caragiale îşi încredinţa „onoarea sa de dramaturg” justiţiei române pentru a face dreptate într-un caz care depăşise limitele unei polemici jurnalistice, oricât de „pamfletară” era.

08
/06
/15

În perioada 9 - 14 iunie, Grădina Muzeului Național al Țăranului Român din București va fi gazda Nomad International Film Festival. Un ecran de aproape 80 de metri pătrați, sute de „scaune de cinefil” și echipamente de proiecție performante vor transforma grădina Muzeului Național al Țăranului Român într-un adevărat „cinematograf în aer liber”.

08
/06
/15

Vineri, 12 iunie, două persoane pot lua masa cu actrița Oana Pellea, în cadrul proiectului ,,Prânz caritabil cu o personalitate”, organizat de Merci Charity Boutique.

07
/06
/15

Refuz cât de multe invitații pot la premiere, la gale, la seri speciale. Nu-mi plac premierele, galele, serile speciale. Cred că spectacolele de teatru au o viață complicată și că emoțiile împărtășite „prima dată“ nu slujesc bine spectatorului care mă încăpățânez să rămân. Nu la premiere am văzut cele mai bune reprezentații.

07
/06
/15

Filmul argentinian Incendiul / El incendio, în regia lui Juan Schnitman, a câștigat Trofeul Transilvania, sâmbătă seară, la Teatrul Național Cluj, la gala de închidere a celei de-a 14-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

07
/06
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Letiția Vlădescu (27 de ani). O știți din “Peretele”, musicalul de la Teatrul Metropolis. Letiția provine dintr-o familie de muzicieni și până să dea la Teatru a studiat vioara. Sora ei este pianista Cezara-Lucia Vlădescu. În prezent, pe Letiția o mai puteți vedea și la Teatrul Mignon, dar și la Operetă.

06
/06
/15

Magia B-FIT in the Street! continuă și în următoarele zile. Peste 20 de acte artistice ce au la bază coregrafii impresionante, mașinării de dimensiuni impunătoare, dar și elemente de improvizație și interacțiunea cu mulțimile vor face deliciul publicului bucureștean, deja loial festivalului organizat de ARCUB și ajuns la cea de-a VII-a ediție.