Țăndărică a impresionat în China
https://www.ziarulmetropolis.ro/tandarica-a-impresionat-in-china/

Echipa Teatrului Țăndărică s-a întors recent din China unde, timp de 3 săptămâni, s-a aflat într-un turneu extrem de important. În cadrul lui, în 4 mari oraşe au avut loc 10 reprezentaţii cu spectacolul “Muzicanţii din Bremen”, regizat de Attila Vizauer, precum şi expoziţia „Călătoria lui Țăndărică” prezentă la Beijing.

Un articol de Petre Ivan|19 august 2015

Producția Teatrului Țăndărică s-a bucurat de mare succes în rândul celor mici care au cântat și dansat alături de cele 4 personaje principale: măgarul, căinele, pisica și cocoșul.

La Beijing, spectacolul “Muzicanții din Bremen” s-a jucat în cadul celei de a 5-a ediții a Festivalului de Teatru pentru Copii din China.

Aflat sub deviza “Luminează inima copilului, dă forma viitorului – visul colorat al copilăriei”, festivalul a durat 45 de zile și a avut ramificații în Jinan și Chengdu.

Au fost prezentate 43 de titluri, spectacole susținute de 27 de companii de teatru din China, Hong Kong, Taiwan, precum și din chinaRomânia, SUA, Japonia și Finlanda, însumând 194 de reprezentații.

Cele 3 reprezentații cu “Muzicanții din Bremen” care s-au jucat pe scena Teatrului Național pentru Copii au fost vizionate de peste 900 de copii.

Reprezentațiile care au avut loc la Tianjin au fost primite cu același entuziasm ca la Beijing, de peste 400 de copii, pe scena Trupei de Teatru pentru Copii.

La Jinan, pe scena JCAT (Teatrul pentru Copii) s-au jucat 2 reprezentații cu “Muzicanții din Bremen”, la care au participat aproximativ 500 de spectatori.

În Chengdu, pe scena sălii Centrului pentru Mamă și Copil s-au jucat ultimele 3 reprezentații ale turneului, care au adunat peste 800 de copii.

Succesul acestor 10 reprezentații s-a datorat și faptului că banda în limba chineză (textul a fost tradus de Simona Micloș) a fost înregistrată la Beijing de către actorii Teatrului Național pentru Copii din China, ca urmare a parteneriatului pe termen lung între Teatrul Țăndărică și teatrul chinez.

Actorii chinezi au intuit perfect intențiile regizorale și, datChinaorită interpretării lor pe măsura jocului actorilor români, după fiecare spectacol, scena era invadată de copii care doreau să imortalizeze momentul fotografiindu-se cu actorii și cu păpușile.

De asemenea, de un real succes s-a bucurat și expoziția Călătoria lui Țăndărică, deschisă în data de 25 iulie la sediul proaspăt inauguratului ICR Beijing.

Expoziția a cuprins 50 de păpuși din patrimoniul Teatrului Țăndărică și a ilustrat tendințele inovatoare estetice, de construcție și de compoziție, din cei 70 de ani de activitate a teatrului.

Turneul a fost posibil și datorită sprijinului financiar substanțial oferit de Institul Cultural Român.

Foto: Țăndărică în China – teatrultandarica.ro

12
/01
/16

Victor Wooten revine în București, după show-ul sold-out din 2014, pe 10 noiembrie, la Sala Radio. Cea mai sonoră prezență din istoria chitarei bas, americanul Wooten a primit la doar 8 ani porecla „Asul Basului”, a trecut la „Titanul din Tennesee”, pentru ca apoi să fie comparat cu Michael Jordan, pentru performanțele sale fabuloase.

12
/01
/16

„Carousel” este cel mai recent spectacol marca Andrei Şerban, un spectacol „altfel”, un teatru-muzical, montat la Teatrul Bulandra, sala Izvor (premieră - octombrie 2015). O piesă despre viaţă, aşa cum este ea: se învârte ca într-un carusel, cu speranţe şi dezamăgiri, cu frumuseţe şi urât, cu sinceritate şi minciuni, cu sensibilitate şi violenţă; şi, peste toate, cu multă iubire.

12
/01
/16

Matei Vişniec este invitatul primei Conferinţe a anului 2016 la TNB. Duminică, 17 ianuarie 2016, de la ora 11.00, la Sala Atelier, Matei Vişniec va vorbi despre teatru şi jurnalism şi cum se influenţează cele doua meserii prin prisma propriei experienţe.

12
/01
/16

Ansamblul Imago Mundi va susține miercuri, de la ora 15,00, un scurt recital la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" București (Terminalul Plecări), înaintea decolării spre New York, unde formația va concerta cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

11
/01
/16

„România în 7 gesturi”, cea mai recentă carte de Radu Paraschivescu (Editura Humanitas, 2015), este o culegere necesară, care reușește să pună un diagnostic exact, deci sever, stării de fapt a națiunii în trecerea de la vechiul regim la debandada care s-a prelungit până astăzi.

11
/01
/16

Ca o continuare a atmosferei de sărbătoare imprimate de concertul de Anul Nou de la Viena - devenit o tradiție și un reper muzical european, eveniment ce se derulează începând din 1939, pe 1 ianuarie, în celebra sală de concerte Musikverein - Orchestra Națională Radio vă invită la primul ei concert din 2016 : Seară vieneză la Sala Radio. 

11
/01
/16

Dacă este luni, este teatru tv. Casa de Producție TVR vă invită să păstrați un moment de aducere aminte pentru scriitorul si dramaturgul Valentin Nicolau,i fostul şef al Televiziunii Române, plecat dintre noi în urmă cu un an, pe 13 ianuarie 2015. TVR 2 difuzează în această seară, de la ora 20.10, spectacolul „Aplauze pentru Lena”, de Valentin Nicolau.

11
/01
/16

“Al nostru, Eminescu…”, un spectacol actual, viu, un spectacol din care nu lipsesc accentele de umor fin, aerul spontan şi…muzica bine temperată, va fi pus în scenă, sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 12:00, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la porţile Bucureştiului, în Sala Scoarţelor.

11
/01
/16

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminică, la vârsta de 69 de ani. Cântăreţul ale cărui albume s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial, suferea de cancer. Ultimul videoclip lansat de Bowie, pe 7 ianuarie, a fost "Lazarus", o piesă de pe albumul "Blackstar", în care Bowie apare pe un pat de spital şi cu ochii bandajaţi.

11
/01
/16

În epoca vitezei şi a sintezei, când valorile se fac, se desfac şi se refac aproape în fiecare zi, cărţile formatoare rămân aceleaşi. Care sunt  cele mai importante cărţi pe care trebuie să le citeşti într-o viaţă, conform „Canonului occidental” al lui Harold Bloom.

11
/01
/16

Dacă marele câștigător al acestei ediţii a Globurilor de Aur a fost filmul "The Revenant", premiat la trei categorii, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Brie Larson si Jennifer Lawrence si-au adjudecat mai râvnite premii ale cinematografiei mondiale după Oscaruri, în cadrul ceremoniei desfășurate, duminică seara, la Los Angeles.