Tarantino lasă filmul pentru teatru şi cărţi
https://www.ziarulmetropolis.ro/tarantino-lasa-filmul-pentru-teatru-si-carti/

Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă din activitate după terminarea peliculei „The Hateful Eight”, spunând că turnarea a zece filme şi lăsarea fanilor cu sentimentul de a vrea mai mult „sună corect”.

Un articol de Petre Ivan|12 noiembrie 2014

În timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu privire la cel mai recent film al său, westernul „The Hateful Eight”, care va fi lansat în 2015, Quentin Tarantino a sugerat că nu este departe de momentul în care se va retrage, potrivit independent.co.uk, citat de Mediafax.

„Voi scrie piese de teatru şi cărţi, voi îmbătrâni cu graţie”, a răspuns Quentin Tarantino la întrebarea lui Samuel L. Jackson despre ce va face dacă se retrage din cinematografie.

„Nu cred că un artist trebuie să stea pe scenă până când publicul îl imploră să coboare. Îmi place ideea de a lăsa fanii dorindu-şi mai mult. Cred că regia este un domeniu pentru oameni tineri şi îmi place ideea unei legături de genul unui cordon ombilical între primul şi ultimul meu film. Nu vreau să ridiculizez pe nimeni care are o părere diferită, dar eu vreau să mă retrag cât sunt încă în formă” –  Tarantino.TARANTINO

Afirmaţiile lui Tarantino trebuie privite totuşi cu o oarecare neîncredere, având în vedere că regizorul a spus că nu va mai turna „The Hateful Eight” după ce scenariul filmului a fost publicat pe internet, dar s-a răzgândit două săptămâni mai târziu.

„Îmi place că voi lăsa în urmă o filmografie cu zece producţii. Nu e bătut în cuie, dar ăsta e planul. Dacă mai târziu voi da peste un film bun nu voi spune că nu îl fac doar pentru că am spus că nu mai fac filme. Dar zece filme fac şi gata, o să îi las pe fani să-şi dorească mai multe, mi se pare bine aşa”, a mai spus regizorul american.

Primul film al lui Tarantino este pelicula „Reservoir Dogs”, din 1992, iar cel mai recent este drama „Django dezlănţuit”, care a câştigat două premii Oscar în 2013.

Câştigător al trofeului Palme d’Or de la Cannes cu filmul „Pulp Fiction” din 1994 şi a două premii Oscar pentru scenariile filmelor „Pulp fiction” şi „Django Unchained”, Quentin Tarantino a fost pe rând regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale. â

Deşi este acuzat de critici că trivializează violenţa, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale „Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs”, „Pulp Fiction”, „Jackie Brown”, seria „Kill Bill”, „Maşina morţii/ Death Proof”, „Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds” şi „Django dezlănţuit/ Django Unchained” au devenit filme de referinţă ale cinematografiei mondiale.

Tarantino

Foto: Tarantino – cinemagia

29
/10
/20

PORTRET Cunoscuta regizoare japoneză Naomi Kawase, o obişnuită a Festivalului de la Cannes, va susţine sâmbătă, de la ora 17.00, un masterclass online pentru publicul din România, în cadrul "Les Films de Cannes à Bucarest", unde este invitat special. Prilej de a vă propune un scurt portret al acestei cineaste inclasabile.

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar și outdoor.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.