Tarja, Beyond the Black şi Walkways, noi nume confirmate la Festivalul ARTmania
https://www.ziarulmetropolis.ro/tarja-beyond-the-black-si-walkways-noi-nume-confirmate-la-festivalul-artmania-citeste-mai-mult-adev-rooqh8fd/

Cea mai bună voce de metal simfonic din Europa şi probabil una dintre cele mai bune cântăreţe ale lumii, Tarja este următorul nume confirmat pe afişul Festivalului ARTmania, eveniment care va avea loc la Sibiu, în perioada 28-29 iulie.

Un articol de Petre Ivan|29 mai 2017

Soprana şi pianista finlandeză care a obţinut faima internaţională ca solistă a trupei Nightwish îşi va prezenta noul album în premieră în Transilvania, într-un concert care va avea loc în Piaţa Mare din Sibiu sâmbătă, 29 iulie.

Tarja Turunen, o soprană cu un ambitus excepţional, o tehnică impecabilă şi un spirit rock viguros şi profund, vine la Sibiu în cadrul turneului The Shadows Show, început la finalul anului trecut pentru promovarea celor mai recente dintre materialele sale, EP-ul „The Brightest Void” şi albumul „The Shadow Self”.

Au confirmat venirea la Sibiu şi germanii Beyond The Black, eroii rock-ului simfonic european. Pe primele locuri în topurile germane şi austriece, Beyond the Black sunt vârf de lance în muzica metal continentală, spune critica, estimând că cel mai recent album al lor, “Lost in Forever”, este o incredibilă demonstraţie de virtuozitate, o explozie de sensibilitate creativă.

Walkways

Walkways

Li se alătură pe afiş vedetele noului val de rock alternativ din Israel, Walkways, o trupă tânără care şi-a câştigat faima pentru maniera genială în care alătură reprizelor executate în forţă, părţi lirice, de o delicateţe remarcabilă. Festivalul ARTmania a anunţat până acum alte patru trupe importante: Lacuna Coil, Riverside, You And Me At Six şi Devin Townsend Project.

ARTmania lansează anul acesta, în perioada festivalului, reuniunea internaţională East European Music Conference, prima întâlnire din România a celor mai importanţi reprezentanţi ai industriei europene de eveniment. Directorii marilor festivaluri, experţi cu prestigiu mondial în securitate, în controlul mulţimilor, legislaţie sau sistem de taxe vor veni pentru prima oară în România, în cadrul unui eveniment de elită.

Biletele pentru accesul la East European Music Conference s-au pus învânzare pe site-ul oficial al evenimentului, eemusic.ro şi costă 190, 210 sau 240 de lei, în funcţie de momentul achiziţiei.

Foto: Tarja, Beyond the Black şi Walkways – ARTmania

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.