Teatrelli lansează un casting destinat performerilor din Bucureşti, pentru proiectul The Others conceput de artista Ioana Păun
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrelli-lanseaza-un-casting-destinat-performerilor-din-bucuresti-pentru-proiectul-the-others-conceput-de-artista-ioana-paun/

creart/Teatrelli caută trei performeri din Bucureşti pentru un spectacol realizat în parteneriat cu Institutul Goethe din Bucureşti şi Forumul Cultural Austriac, care se înscrie în linia strategică a dezvoltării zonei de teatru-experiment iniţiată de Teatrelli. Intitulat The Others şi conceput de Ioana Păun, spectacolul este o suită de performance-uri 1:1, în care fiecare performer urmează să interacţioneze cu câte un spectator.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2022

Proiectul The Others caută trei performeri din București, disponibili pentru trei zile de repetiții și trei zile de reprezentații în perioada 19-25 septembrie 2022, care au experiență în practici de relaționare cu publicul. Aplicațiile se realizează exclusiv online pe platforma https://forms.gle/8gvTKBwMk1j11AoW9.

Sunt solicitate:

  • o probă video pre-înregistrată care se încarcă direct în platforma de înscriere (fiindcă unul dintre performance-uri implică plânsul, proba video presupune acest tip de manifestare emoțională)
  • o scurtă descriere a maxim două proiecte realizate de artiști, care au, într-o formă sau alta, o componentă de interacțiune cu publicul;

Deadline-ul pentru înscriere este 26 august (inclusiv). Rezultatele vor fi anunțate pe 1 septembrie.

The Others este o suită de performance-uri 1:1 (un performer și un spectator) care îşi propune să releve modul în care ne poziționăm în relație cu ceilalți în contexte afective. Ele se petrec în două
locuri și în spațiul public dintre ele: Teatrelli și Institutul Goethe din București, iar actorii selectați vor interacționa cu fiecare persoană din public. Sunt căutaţi artiști care au dezvoltat un interes
special legat de provocările ultimilor ani – imprevizibilitate, volatilitate, pericol, distanțare – și care au abilități de relaționare, empatie, luare de decizii.

Proiectul este conceput de Ioana Păun și a fost prezentat într-o primă variantă în timpul rezidenței regizoarei la MuseumsQuartier din Viena, în 2021. Echipa proiectului este formată din: Ioana Păun (concept), Synne Genzmer (curator, parte din echipa de curatori a celebrului Kunsthalle Vienna timp de cinci ani),  Grig Burloiu (coder și compozitor) şi Biatrice Cozmolici (manager de proiect).

The Others este produs în parteneriat cu creart/Teatrelli, Institutul Goethe din București și Forumul Cultural Austriac și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Onorariul acoperă 3 zile de repetiții (19, 20 și 21 Septembrie 2022) și 3 zile de reprezentații (22, 23 și 25 Septembrie 2022).

Despre Ioana Păun
Ioana Păun este regizoare și performance artist. Lucrează și face cercetare artistică la nivel internațional. Proiectele ei au fost susţinute de importante instituţii naționale și internaţionale
precum: Le phénix scène nationale, Theatre Royal Stratford East, Theatre les Tanneurs, MNAC, Teatro Luna Chicago, Schauspielhaus Vienna, Teatrul Maghiar din Cluj, Europalia sau Live Art
Development Agency. Temele abordate de artistă se focusează pe înțelegerea comportamentului uman, în special în situații feroce și condiții extreme (economice, politice sau de sănătate). Având studii la UNATC Bucureşti şi Goldsmiths Londra, Ioana a fondat Programul de Arte Performative al Muzeului Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, printre primele de acest gen din România. În 2021, Ioana a debutat în cinema cu scurtmetrajul ”Emilia Hosu are HIV” care a câștigat premii la festivaluri precum TIFF sau FEKK Ljubljana.

http://ioanapaun.com

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.