Microstagiunea Teatrului din Arad la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-clasic-ioan-slavici-din-arad-in-luna-aprilie-la-bucuresti/

În perioada 21-23 aprilie 2017, Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad va susţine patru spectacole pe scenele a două importante teatre din Bucureşti, respectiv Teatrul Odeon şi Teatrul Nottara.

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2017

Ecarisajul pentru toți de Boris Vian, regia Tudor Lucanu, Bull de Mike Bartlett, regia Bobi Pricop, Orașul nostru adaptare după textul lui Thornton Wilder, regia Cristian Ban și Vârful aisbergului de Antonio Tabares, regia Theodor-Cristian Popescu — patru dintre cele mai noi producții ale instituției — vor oferi publicului din București, pentru doar trei zile, o părticică din atmosfera teatrului arădean.

Vineri, 21 aprilie 2017, ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, iubitorii teatrului pot vedea Ecarisajul pentru toți de Boris Vian. Regia și scenografia spectacolului sunt semnate de Tudor Lucanu, aflat la prima colaborare cu echipa Teatrului în calitate de regizor.

Din distribuție fac parte actorii: Ovidiu Ghiniță, Alex Mărgineanu, Ioan Peter, Adriana Ghiniță, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Robert Pavicsits, Cosmin Blaga, Marian Parfeni, Ionel Bulbuc, Dorina Darie-Peter, Ștefan Statnic, Angela Petrean-Varjasi, Călin Stanciu și Eric Țuțuianu.

Arad

Bull, de Mike Bartlett

O comedie neagră a cărei acțiune se petrece în 6 iunie 1944, ziua debarcării din Normandia. Un spectacol despre indiferență, despre istorie și istorii, despre un război cu drame adevărate sau insignifiante. Un spectacol al demitizării războiului.

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, orele 18.00 și 20.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon vor avea loc două reprezentații cu Bull, de Mike Bartlett, spectacol care a avut premiera anul trecut.

O montare pe baza unui text greu de încadrat într-un gen, un fel de darwinism social a regizorului Bobi Pricop, proaspăt nominalizat la Premiile UNITER din acest an.

Din distribuție fac parte actorii: Ovidiu Ghiniță, Alex Mihăescu / Alex Mărgineanu, Carmen Vlaga-Bogdan și Andrei Elek. Scenografia poartă semnătura Velicăi Panduru.

O poveste despre corporatiști și concedieri, despre hărțuirea din multinaționale, dar care ‘abordează o temă mult mai profundă, universală, despre natura umană și despre laturile ei cele mai crude. (Bobi Pricop)

În ultima zi a vizitei Teatrului Clasic Arad la București — duminică, 23 aprilie 2017 — sunt programate două spectacole pe scena Teatrului Odeon.

Arad

Orașul nostru, în regia lui Cristian Ban

La ora 18.00, Sala Studio a Teatrului Odeon găzduiește cea mai recentă producție a teatrului arădean: Orașul nostru, adaptare după textul lui Thornton Wilder, în regia lui Cristian Ban și scenografia Cristinei Milea. Premiera spectacolului a avut loc în pe 26 februarie 2017.

Din distribuție fac parte actorii: Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Alex Mărgineanu, Angela Petrean-Varjasi, Dorina Darie-Peter, Ștefan Statnic, Robert Pavicsits, Roxana Sabău, Călin Stanciu.

De la ora 20.30, la Sala Majestic,  actorii Dorina Darie-Peter, Bogdan Costea, Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Ștefan Statnic, Călin Stanciu vor oferi publicului bucureștean frânturi din actualitatea internațională a mediilor tehnologice, din zarva relațiilor interpersonale a lumii competitive și ostile care ne afectează pe toți.

Este vorba despre spectacolul Vârful aisbergului, de Antonio Tabares, a cărei regie o semnează Theodor-Cristian Popescu. Scenografia este creată de Cosmin Ardeleanu.

Foto: Teatrul Ioan Slavici din Arad – Laurian Popa

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.