Teatrul coboară în Pasajul Universității – „Seara Semnăturilor Celebre” în FNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-coboara-in-pasajul-universitatii-seara-semnaturilor-celebre-in-fnt/

Actriţa Tania Popa este prima personalitate care a deschis „Seara Semnăturilor Celebre”, întâlniri dintre artişti şi spectatori, ce au loc în Pasajul Universităţii, ca parte a Festivalului Naţional de Teatru (FNT 2014, 24 octombrie – 2 noiembrie).

Un articol de Judy Florescu|24 octombrie 2014

„Seara Semnăturilor Celebre” reprezintă o modalitate de comunicare dintre artiști și spectatori, facilitată de echipa de organizare a FNT2014. Este ocazie unică pentru public de a obține un autograf și de a-i felicita pentru munca lor pe cei de pe scena teatrului.

Marina Constantinescu, directorul Festivalului Naţional de Teatru, a prezentat-o  pe actrița Teatrului Național București, Tania Popa, ca prim invitat al întâlnirilor FNT, 7 la număr, care se vor desfășura sub numele „Seara Semnăturilor Celebre” .

Tania Popa a povestit celor aflați în Pasajul Nicolae Bălcescu, joi, 23 octombrie, despre faptul că repetă la trei spectacole în același timp, despre energia unui festival, despre cum a lucrat la spectacolul „Furtuna”, dar și despre faptul că este în permanentă mișcare prin țară și străinătate datorită meseriei sale. Anul trecut, Tania Popa a participat la FNT cu spectacolul „Fata din curcubeu” de Lia Bugnar, iar anul acesta va participa tot cu un spectacol după un text românesc, „Lecția de violoncel” de Mona Radu, în regia lui Felix Alexa. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Radu Beligan, Lamia Beligan, Marius Manole, iar Tania Popa e pe rol cu Rodica Ionescu. Comedia romantică „Lecția de violoncel” se va juca pe 25 și 26 octombrie, la ora 19:00, la Teatrul Metropolis, în cadrul celei de-a 24 ediții a Festivalului Național de Teatru.

Tania Popa: „Aș vrea ca toată planeta să fie iubitoare de teatru.”
DSC00047ppUnul dintre spectacolele pe care le recomandă Tania Popa în FNT este Furtuna de W. Shakespeare, artista mărturisind că : „Am lucrat ca traducător la spectacolul Furtuna în regia lui Alexander Morfov.”

„Un festival de teatru are o energie aparte, cu atât mai mult cu cât oamenii vin în număr mare la spectacolele din program. Noi de pe scenă simțim respirația publicului, iar în festival parcă este o altfel de energie. Toate energiile sunt diferite, așa că vă invit la teatru!”

Cum teatru fără spectatori nu se poate, iar spectatorii pasionați sunt în permanență interesați de noutățile din domeniu, organizarea FNT le oferă încă 6 posibilități de a se întâlni cu actrița Coca Bloos (vineri, 24 octombrie), actorul Marius Manole (luni, 27 octombrie)  coregraful și regizorul Răzvan Mazilu (marți, 28 octombrie) Vlad Ivanov (miercuri, 29 octombrie) , actorul și directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiță  (joi, 30 octombrie), actorul  Claudiu Bleonț (vineri, 31 octombrie).

Întâlnirile dintre artiști și spectactori, denumite „Seara Semnăturilor Celebre” , sunt programate în datele mai sus menționate, de la ora 17:00, în Pasajul Nicolae Bălcescu de la Universitate.

Foto: Lucian Muntean şi Judy Florescu. Video: Judy Florescu

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…