TEATRUL DE COMEDIE – 59 de ani de existență
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-comedie-59-de-ani-de-existenta/

Duminică, 5 ianuarie 2020, Teatrul de Comedie a sărbătorit 59 de ani de la înfiinţare. Aniversarea s-a desfăşurat la Sala Nouă, într-un cadru restrâns, alături de echipa Teatrului, actori şi colaboratori.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2020

Evenimentul festiv a fost marcat printr-un moment comic prezentat de actorul Alexandru Conovaru și regizat de Vlad Cristache, dar și prin proiectarea unui videoclip retrospectiv care a însumat imagini inedite și filmări de la principalele proiecte și evenimente conexe ale Teatrului. Cunoscutul naist Nicolae Voiculeț a fost invitatul special al serii, recitalul său stârnind un lung val de aplauze.

Teatrul de Comedie a luat naștere la 5 ianuarie 1961, odată cu premiera spectacolului Celebrul 702 de Alexandru Mirodan, în regia lui Moni Ghelerter.

Aflat în clădirea mai vechiului teatru Alhambra-Excelsior, sub directoratele lui Radu Beligan, Lucian Giurchescu, Valentin Plătăreanu, Silviu Stănculescu, Vladimir Găitan, Dan Vasiliu și George Mihăiță, instituția a cunoscut ani de glorie, atât pe plan național, cât și internațional, distingându-se prin curaj, inovație și calitate.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.