Teatrul de Sufragerie se mută în aeroport. „Ne vom revedea în anul care a trecut”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-sufragerie-se-muta-in-aeroport-ne-vom-revedea-in-anul-care-a-trecut/

Teatrul de Sufragerie vă invită sâmbătă, 29 martie 2014, ora 19:00, la premiera spectacolului „Ne vom revedea în anul care a trecut”, primul spectacol de teatru jucat într-un aeroport din Romania – Terminalul Nou Plecări. Accesul la spectacol se va face pe bază de invitaţie.

Un articol de Petre Ivan|25 martie 2014

Teatrul de Sufragerie vă invită sâmbătă, 29 martie 2014, de la ora 19:00, la premiera spectacolului „Ne vom revedea în anul care a trecut”, primul spectacol de teatru jucat într-un aeroport din România – Henri Coandă, Terminalul Nou Plecări. Accesul se va face pe bază de invitaţie.

Spectacolul este realizat după o idee originală a Teatrului de Sufragerie, după textul unuia dintre cei mai jucaţi dramaturgi români, Ștefan Caraman, premiat la Gala Premiilor UNITER în anul 2005.

Regia primului spectacol creat pentru aeroport şi pus în scenă chiar în incinta acestuia este semnată de Alexandru Nagy, iar scenografia îi aparţine Ioanei Pashca. Iar acest lucru este posibil si multumita Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, care a primit cu incredere si entuziasm propunerea teatrului.

Teatrul de Sufragerie

Povestea spectacolului se petrece în sala de așteptare a unui aeroport, unde două cupluri tratează o intrigă de actualitate, în care oricine se poate regăsi. Două generații diferite, prin prisma analizei a două relații de cuplu, un stop-cadru, oricând posibil, care surprinde în mod excepțional caracteristicile generației mature și a celei tinere.

Este o poveste pe care oricare dintre noi o poate surprinde în viața cotidiană, cu atât mai mult într-o sală de așteptare. Premiera din aeroport va surpinde exact esența spectacolului, “viața ca un aeroport”, în care oamenii vin și pleacă, în care iubirile se învârt precum călătoriile. Posibilitatea ca tranziția să se realizeze este cu atât mai puternic sugerată cu cât acțiunea se desfășoară într-un aeroport. Povestea devine cu totul reală.

Teatrul de Sufragerie

Distribuția – Ne vom revedea în anul care a trecut / Teatrul de Sufragerie

Rudi – Gelu Niţu

Camelia – Cătălina Mustaţă

Sorana – Meda Victor

Dudu – Mihai Smarandache

După premiera oficială din Aeroportul Internaţional Henri Coandă, spectacolul va fi integrat în repertoriul Teatrului de Sufragerie, dar şi în programul teatrelor din București.

În luna iunie 2014, Teatrul de Sufragerie îşi propune să plece  într-un turneu de promovare, o Caravană care va cuprinde 5 aeroporturi din țară: Sibiu, Iași, Cluj  Timișoara  si Tulcea (orasul in care locuieste si creaza autorul textului, Stefan Caraman) unde spectacolul se va juca pentru publicul local.

Foto cu Teatrul de Sufragerie şi Ne vom revedea în anul care a trecut – Daniel Vrăbioiu

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.