Teatrul Gong e alături și de cei mai în vârstă din comunitatea noastră!
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-gong-e-alaturi-si-de-cei-mai-in-varsta-din-comunitatea-noastra/

O parte din actorii şi tehnicienii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu vor citi poveşti prin telefon persoanelor singure, cu vârsta peste 65 de ani.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2020

În contextul epidemiologiei cu noul coronavirus, pe perioada stării de urgență, angajații Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu vor încerca să fie alături de cei mai vulnerabili membri din comunitate.

„Doar împreună vom reuși să trecem peste ceea ce se întâmplă în jur! Ne-am propus să venim în sprijinul administrației locale, care depune eforturi pentru limitarea răspândirii acestui virus. Colaborăm, de asemenea, foarte bine cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu, pentru identificarea acelor persoane care s-ar putea bucura de un apel telefonic din partea noastră. Vom încerca să îi asigurăm pe cei mai în vârstă că nu sunt singuri în această perioadă și că au un prieten cu care pot conversa telefonic. În timpul stagiunii, s-a întâmplat să avem ca spectatori grupuri de seniori, fără nepoți, dar care se bucurau de spectacolele noastre pentru că le aduceau bucurie, după cum ne-au mărturisit. Sperăm să îi revedem și pe ei cât mai curând, sănătoși, la teatru!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

În acest moment, toate spectacolele și manifestările cu public ale Teatrului „Gong” sunt amânate pe perioadă nedeterminată. „Actorii și tehnicienii noștri lucrează pentru două noi spectacole și încercăm să repetăm cât mai eficient, în limitele date, atât la scenă, cât și de acasă.”, mai adaugă Adrian Tibu.

Cei care doresc să se înscrie pe această listă o pot face și telefonic la numărul 0269 211 349 sau prin e-mail la [email protected], în limita resurselor interne de care dispune instituția.

24
/10
/23

După o absență de trei ani din peisajul festivalier, Teatrul de Animație Țăndărică revine cu un eveniment special din domeniul teatrului de animație și vizual: ”Gala Aniversară ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”, manifestare cu caracter competitiv, jurizată de experți din domeniul teatral: Doina Papp, Mihaela Michailov și Octavian Szalad.

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

20
/10
/23

Luni, 23 octombrie, ora 23.00, Marina Constantinescu ne aşteaptă la TVR 1 cu prima ediţie „Nocturne” a noului sezon. Actorul Ştefan Bănică, Anna Ungureanu, dirijorul şi Emil Pantelimon, managerul Madrigalului, actorul Adrian Văncică, Oana Drăgulinescu – fondator al Muzeului Abandonului se numără printre invitaţii noului sezon „Nocturne”.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

19
/10
/23

Scriitoare, cu texte puse în scenă pe diverse scene din România, Mihaela Michailov curatoriază pentru al doilea an, alături de Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari, o ediție a FNT. Am invitat-o la o discuție cu cărțile pe masă despre selecția din acest an.

19
/10
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă continuă demersul de a se multiplica și de a cuceri privitorii prin arta pe care o curatoriază, expune și susține, în spațiile proprii sau în cele prietene, cu o serie de evenimente programate până la finalul lunii octombrie.