Teatrul Maghiar de Stat Cluj încheie stagiunea cu „Romeo și Julieta”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-maghiar-de-stat-cluj-incheie-stagiunea-cu-romeo-si-julieta/

Teatrul Maghiar de Stat Cluj încheie stagiunea 2020/2021 cu celebra tragedie a lui William Shakespeare, „Romeo şi Julieta”, pusă în scenă de Attila Vidnyánszky Jr.

Un articol de Liliana Matei|8 iulie 2021

Inițial, premiera a fost programată în toamna anului 2020, dar, din cauza restricțiilor epiedemiologice, prezența publicului nu a fost posibilă. Premiera oficială are loc sâmbătă, 10 iulie, ora 19.00, în Sala Mare format studio, a doua reprezentație este programată pe 11 iulie, urmând ca spectacolul Romeo și Julieta să se întoarcă pe scena Teatrului Maghiar în septembrie.

Potrivit spuselor lui Attila Vidnyánszky Jr: „Toată lumea cunoaște sau are o idee despre piesa Romeo și Julieta și vine la teatru știind sau bănuind la ce să se aștepte. Am simțit că sarcina mea ar trebui să fie aceea de a oferi publicului ceva cu care nu este deloc obișnuit, și de asemenea, de a le oferi ceva teatral dar nu neapărat o formă de teatru tradițională, obișnuită.“.

În același timp, întrebat la conferința de presă de către Gábor Tompa ce anume a fost important pentru el în sistemul relațional al dramei, Attila Vidnyánszky Jr. a subliniat că: „Romeo și Julieta este o piesă potrivită pentru a vorbi despre ce înseamnă astăzi libertatea, ce trebuie să facem cu ea și care sunt sentimentele noastre legate de cuvântul libertate. Acest lucru se poate reflecta nu doar în spectacol, ci și în metoda de lucru cu actorii.”

Echipa de creație este completată din coregraful Ferenc Sinkó, creatoarea de costume Zsuzsánna Kiss, decorul fiind semnat de Csaba Csíki.

Cele două personaje principale sunt interpretate de Tamás Kiss și Eszter Román, alături de ei din distribuție fac parte: Lóránd Váta, Csilla Albert, Ervin Szűcs, Imola Kézdi, Zsolt Bogdán, Éva Imre, Zsolt Gedő, Loránd Farkas și Balázs Bodolai.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a teatrului și online pe www.biletmaster.ro.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.