Teatrul Masca găzduieşte Festivalul Măşti Europene
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-masca-gazduieste-festivalul-masti-europene/

Teatrul Masca va găzdui în perioada 23-24 noiembrie cea de-a noua ediţie a festivalului ,,Măşti Europene la… Masca”.

Un articol de Andrada Văsii|21 noiembrie 2013

Teatrul Masca va găzdui în perioada 23-24 noiembrie cea de-a noua ediţie a festivalului „Măşti Europene la… Masca“.

Invitatul special de anul acesta este  Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chişinău ce va prezenta publicului bucureştean trei spectacole de excepţie: „Cerere în căsătorie”, după Anton P. Cehov, „Made in Moldova”, după un text de Constantin Cheianu şi „Carmen”, de Prosper Merimee.

„Fondat în 1990 de Alexandru Grecu, Teatrul «Satiricus Ion Luca Caragiale» este un teatru modern ce foloseşte un text incitant sintetizat organic cu dansul, cântecul şi expresia corporală. Vă invităm să vizionaţi nişte spectacole extraordinare, adevărate demonstraţii cu actori talentaţi, expresivi, de o energie debordantă”, spune Mihai Mălaimare, Director la Teatrul Masca.

Festivalul Măşti Europene la… Masca este un eveniment consacrat în rândul publicului bucureştean şi a avut ca invitaţi de-a lungul anilor nume rezonante din teatrul non-verbal contemporan, precum şi actori remarcabili discipoli ai lui Jaques Lecoq sau Etienne Decroux.

Teatrul Masca

Actori de la Teatrul Masca

„Cerere în căsătorie” se remarcă prin jocul actoricesc dezinvolt, spumos, cu multe efecte umoristice care provoacă adeseori râsul degajat al publicului, „Carmen” scoate în evidenţă ineditul, profunzimea esteticului şi evitarea liniarului, iar „Made in Moldova” este un spectacol de viziune, modern şi percutant.

Sandu Grecu, directorul artistic şi prim-regizor al Teatrului „Satiricus I. L. Caragiale” este şi preşedintele Uniunii Teatrale din Moldova şi în acelaşi timp o voce importantă în viaţa socio-politică a Republicii Moldova.

Foto credit: Teatrul Masca

14
/01
/17

CRONICĂ DE FILM „Jackie”, lungmetrajul cu care chilianul Pablo Larrain s-a aflat în 2016 în Competiţia Festivalului de la Veneţia, se situează la intersecţia dintre un film biografic mainstream, cu superstaruri, şi un film de autor care încearcă să împrospăteze convenţiile genului. De aici şi frumuseţea sa.

13
/01
/17

Apărut în 2007 şi relansat acum la liber pe platforma Cinepub, "Război pe calea undelor", de Alexandru Solomon, se înscrie în demersul regizorilor Noului Cinema Românesc, fie ei autori de filme de ficţiune sau de documentare, de a chestiona prezentul prin analiza trecutului, în special a comunismului, şi de a înţelege trecutul pentru o mai bună situare în prezent.

13
/01
/17

Începând din acest weekend, Nino, personajul îndrăgit din seria de concerte-lecție ale Operei Comice pentru Copii "Cu Nino în jurul Lumii", îi așteaptă pe cei mici pe Patinoarul Copiilor, deschis în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16.

13
/01
/17

Căciuleanu pune o oglindă în faţa unor tineri şi ne arată cum vorbesc: un limbaj codificat, cu multe prescurtări, deopotrivă amuzant şi ciudat, susţinut de un acompaniament coregrafic dinamic, pe măsură.

13
/01
/17

Duminică, 15 ianuarie 2017, spectacolul” Natură moartă cu nepot obez” de la Teatrul Odeon aniversează 101 reprezentații. În cei aproape 5 ani de la premieră, piesa scrisă de Ion Sapdaru, regizată de Eugen Făt, în scenografia lui Constantin Ciubotariu, a fost prezentată în 17 turnee și festivaluri.

12
/01
/17

Pentru a 4-a oară consecutiv pe scena Naţionalului bucureştean, în cadrul Turneului „Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău”, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău va prezenta în zilele de 20, 21 şi 22 ianuarie 2017, la Sala Studio, de la ora 19.00, trei spectacole de succes, unele din cele mai recente producţii, în interpretări şi montări memorabile.

12
/01
/17

Recent apărut în cadrul unui program al Asociaţiei One World Romania şi sub coordonarea criticului Adina Brădeanu, DVD-ul „Sahia Vintage III”, dedicat temei copiilor, adună zece documentare de scurtmetraj din timpul comunismului, a căror selecţie pune în discuţie memoria istorică, socială şi, mai ales, cinematografică.

12
/01
/17

Pentru prima oară, OSCAR WEEKEND aduce la București opt din cele nouă filme aflate în cursa pentru Oscar la categoria Cel mai bun film străin. „A Man Called Ove” în regia lui Hannes Holm, Cea mai bună comedie a anului (Premiile Academiei Europene de Film 2016) este propunerea Suediei la Oscar și last entry în programul OSCAR WEEKEND.

11
/01
/17

Organizatorii Berlinalei au anunțat un alt lot de filme care vor fi prezentate în cadrul festivalului internațional de luna viitoare, printre care și sequel-ul comediei negre "Trainspotting" din 1996, El Bar (The Bar), ultimul film al spaniolului Álex de la Iglesia - autorul aclamatului "Balada triste de trompeta" -, dar și noul film cu supereroi în care apar Hugh Jackman, Patrick Stewart și Elizabeth Rodriguez. Festivalul de Film de la Berlin 2017 va avea loc în perioada 9 - 19 februarie.