Teatrul Metropolis îl pune sub lumina reflectoarelor pe Ţarul Ivan cel Groaznic
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-il-pune-sub-lumina-reflectoarelor-pe-tarul-ivan-cel-groaznic/

Teatrul Metropolis vă propune mâine seară, de la ora 18.00, o întâlnire cu Ţarul Ivan cel Groaznic, într-un spectacol montat de Gelu Colceag.

Un articol de Andrada Văsii|24 octombrie 2013

Teatrul Metropolis vă propune mâine seară, pe 25 octombrie, de la ora 18.00, o întâlnire cu Ţarul Ivan cel Groaznic, într-un spectacol montat de Gelu Colceag. 

Gelu Colceag a adus Moscova anului 1935 pe scena teatrului Metropolis. Acesta nu s-a oprit aici şi şi-a propus să îl pună sub lumina reflectoarelor pe Ţarul Ivan cel Groaznic.

Pornind de la o comedie de situaţie şi făcând apel la comicul de limbaj, regizorul a însufleţit scena de la Teatrul Metropolis cu personaje spumoase. Un administrator de bloc (Mircea Rusu) cu veleităţi de conducător, ajunge ţar. Un hoţ puţin ghinionist (Vlad Corbeanu), sosit pe bicicletă pentru o nouă spergere, îşi dă seama că este total depăsit de situaţie.

Spak, un funcţionar mereu îndrăgostit, vede cum cea mai frumoasă zi din viaţa lui se transformă într-un coşmar. Vecinii acestuia, mereu dornici „să sară’’ în ajutor, se dovedesc mai mult decât capabili să îi aprofundeze supărarea. Un inventator (Marius Galea), obsedat de maşina timpului, ajunge să fie părăsit de către soţie chiar în momentul în care descoperise tainele timpului.

Un spectacol dinamic, la Teatrul Metropolis

Despre spectacolul de la Teatrul Metropolis, Vlad Corbeanu declara chiar înainte de a intra pe scenă: „În principiu, să reinventezi de fiecare dată e o tehnică de amatori. Dacă faci la primul spectacol ceva, la spectacolul cu numărul 365 faci același lucru. Iar de plafonat, în nici un caz nu te plafonezi, pentru că până la urmă încerci să fii profesionist, să faci totul cum trebuie“.

Vlad Corbeanu: „Nu poţi să rămâi în urmă. Rămâi, dar… de ce ai rămâne?“ 

Printr-o suită de întâmplări, două personaje se trezesc în Rusia veche. Ţarul Ivan cel Groaznic prinde viaţă, curtea ţaristă îi aduce osanale, iar toţi cei prezenţi iau parte la un adevărat festin. Lucrurile nu se opresc aici şi ţarul porneşte într-o călătorie inedită.

Teatrul Metropolis Tarul Ivan

Mircea Rusu şi Vlad Corbeanu în „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria’’ la Teatrul Metropolis

Actorul Gabriel Costin (Spak) consideră că „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria“ de la Teatrul Metropolis este o comedie SF. „Bulgakov nu i-a spus aşa, dar ea este o comedie SF. Este o comedie pe care nu trebuie să o rataţi. Se îngrămădeşte lumea ca la circ. Lumea nu-şi dă seama, dar piesa seamănă foarte mult cu un film “, a declarat Gabriel Costin pentru Ziarul Metropolis.

Gabriel Costin povesteşte şi ce reacţii stârneşte spectacolul printre cei prezenţi la Teatrul Metropolis: „mamă, eşti nebun?!“, „Ha ha ha, nu credeam că aşa ceva se face la teatru!“, „Ce subiect! Cât de tare, cât am râs!“, „Ai crezut chestia aia cu maşina? Am crezut chestia aia cu maşina!“. Lumea abia aşteaptă să vadă ceva supranatural“, notează Gabriel Costin referitor la maşina timpului prezentă în piesă.

Info:

Teatrul Metropolis (Str. Mihai Eminescu, nr. 89)

Ţarul Ivan îşi schimbă meseria

Regia artistică: Gelu Colceag

Cu: Mircea Rusu/Doru Ana, Radu Gabriel/Vlad Corbeanu, Marius Galea, Mariana Danescu, Diana Cavaliotti

Preţ online: 24.84 lei

Preţ casa de bilete: 21.60 lei

Rezervările se pot face la numerele 021.210.51.80 şi 0728.138.265 (în intervalul orar 10.00-19.00)

Foto credit: Teatrul Metropolis

12
/01
/16

Victor Wooten revine în București, după show-ul sold-out din 2014, pe 10 noiembrie, la Sala Radio. Cea mai sonoră prezență din istoria chitarei bas, americanul Wooten a primit la doar 8 ani porecla „Asul Basului”, a trecut la „Titanul din Tennesee”, pentru ca apoi să fie comparat cu Michael Jordan, pentru performanțele sale fabuloase.

12
/01
/16

„Carousel” este cel mai recent spectacol marca Andrei Şerban, un spectacol „altfel”, un teatru-muzical, montat la Teatrul Bulandra, sala Izvor (premieră - octombrie 2015). O piesă despre viaţă, aşa cum este ea: se învârte ca într-un carusel, cu speranţe şi dezamăgiri, cu frumuseţe şi urât, cu sinceritate şi minciuni, cu sensibilitate şi violenţă; şi, peste toate, cu multă iubire.

12
/01
/16

Matei Vişniec este invitatul primei Conferinţe a anului 2016 la TNB. Duminică, 17 ianuarie 2016, de la ora 11.00, la Sala Atelier, Matei Vişniec va vorbi despre teatru şi jurnalism şi cum se influenţează cele doua meserii prin prisma propriei experienţe.

12
/01
/16

Ansamblul Imago Mundi va susține miercuri, de la ora 15,00, un scurt recital la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" București (Terminalul Plecări), înaintea decolării spre New York, unde formația va concerta cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

11
/01
/16

„România în 7 gesturi”, cea mai recentă carte de Radu Paraschivescu (Editura Humanitas, 2015), este o culegere necesară, care reușește să pună un diagnostic exact, deci sever, stării de fapt a națiunii în trecerea de la vechiul regim la debandada care s-a prelungit până astăzi.

11
/01
/16

Ca o continuare a atmosferei de sărbătoare imprimate de concertul de Anul Nou de la Viena - devenit o tradiție și un reper muzical european, eveniment ce se derulează începând din 1939, pe 1 ianuarie, în celebra sală de concerte Musikverein - Orchestra Națională Radio vă invită la primul ei concert din 2016 : Seară vieneză la Sala Radio. 

11
/01
/16

Dacă este luni, este teatru tv. Casa de Producție TVR vă invită să păstrați un moment de aducere aminte pentru scriitorul si dramaturgul Valentin Nicolau,i fostul şef al Televiziunii Române, plecat dintre noi în urmă cu un an, pe 13 ianuarie 2015. TVR 2 difuzează în această seară, de la ora 20.10, spectacolul „Aplauze pentru Lena”, de Valentin Nicolau.

11
/01
/16

“Al nostru, Eminescu…”, un spectacol actual, viu, un spectacol din care nu lipsesc accentele de umor fin, aerul spontan şi…muzica bine temperată, va fi pus în scenă, sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 12:00, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la porţile Bucureştiului, în Sala Scoarţelor.

11
/01
/16

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminică, la vârsta de 69 de ani. Cântăreţul ale cărui albume s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial, suferea de cancer. Ultimul videoclip lansat de Bowie, pe 7 ianuarie, a fost "Lazarus", o piesă de pe albumul "Blackstar", în care Bowie apare pe un pat de spital şi cu ochii bandajaţi.

11
/01
/16

În epoca vitezei şi a sintezei, când valorile se fac, se desfac şi se refac aproape în fiecare zi, cărţile formatoare rămân aceleaşi. Care sunt  cele mai importante cărţi pe care trebuie să le citeşti într-o viaţă, conform „Canonului occidental” al lui Harold Bloom.

11
/01
/16

Dacă marele câștigător al acestei ediţii a Globurilor de Aur a fost filmul "The Revenant", premiat la trei categorii, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Brie Larson si Jennifer Lawrence si-au adjudecat mai râvnite premii ale cinematografiei mondiale după Oscaruri, în cadrul ceremoniei desfășurate, duminică seara, la Los Angeles.