Teatrul Metropolis împreună cu Asociația Info-Cons au „O 9 atitudine pentru cultură“
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-impreuna-cu-asociatia-info-cons-au-o-9-atitudine-pentru-cultura/

Teatrul Metropolis şi Asociaţia Info-Cons în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, Consiliul General al Municipului Bucureşti şi Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti lansează Campania „O 9 atitudine pentru cultură”.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2016

Evenimentul va avea loc duminică, 24 ianuarie 2016, la ora 17:00, în incinta Teatrului Metropolis.

Prin campania “O 9 atitudine pentru cultură” se dorește redobândirea valorii culturale și readucerea în spațiul public a tot ce constituie identitatea României și a românilor deopotrivă.
Campania are ca prim obiectiv creșterea nivelului de educare și informare a cetățenilor cu privire la cunoașterea operelor de artă românești indiferent de forma de exprimare a acestora, cât și a spectacolelor de teatru și a actorilor români, dar și perpetuarea elementelor culturale ce formează istoria unei națiuni.

În această primă fază a proiectului sunt implicate 400 de locații din Municipiul București, precum unități de învătământ, unități spitalicești și administrative, urmând ca pe viitor proiectul sa se extindă la nivel național.

Directorul Teatrului Metropolis, actorul George Ivaşcu a declarat:

„Să preţuieşti o naţiune înseamnă să respecţi şi să cultivi permanent ceea ce se transmite prin cultura ţării. Aşa cum spunea Marin Preda: “Cultura e o formă de viaţă prin care o colectivitate umană îşi exprimă forţa creatoare”. Prin lansarea în şcoli a proiectului „O 9 atitudine pentru cultură„, urmărim să educăm şi să formăm elevii prin cultură şi artă. În orice ţară din lume, cultura este un serviciu public, iar serviciile culturale se adresează consumatorului cultural şi sunt activităţi ce au scopul de a răspunde unor nevoi umane: nevoia de cunoaştere, nevoia de acţiune şi de participare, de afirmare în societate, precum şi nevoia de imaginar şi de a învăţa să-ţi petreci timpul liber”.

“Arta este creativitate, creativitatea este creație și este divină. Important este să o ascultăm, să o vedem, să o simțim, să ne implicăm, să adoptăm fiecare o9atitudine pentru cultură și sper că împreună să nu uitam și să vedem ce avem, ce suntem și ce este cu adevărat lângă noi.” a declarat Sorin Mierlea, președintele Info-Cons.

Vă aşteptăm duminică, 24 ianuarie 2016, ora 17:00 pentru a ne fi alături la lansarea oficială a proiectului „O 9 atitudine pentru cultură„.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

30
/01
/15

Realizatorul TV Cătălin Ştefănescu se alătură personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi va lua parte, miercuri, de la ora 19.00, la campania "Librar pentru o zi", iniţiată de librăria Bizantină din Bucureşti.

29
/01
/15

Caragiale, egoist și manipulator, a știut să se joace întotdeauna cu aparențele, jonglând și în viața reală cu slăbiciunile oamenilor. Aceasta este povestea unei treceri de la apucăturile unui insolent care se izola de societate, mâncând pe ascuns mămăligă cu ceapă, la aparițiile lui de gentleman înarmat cu citate din iluminiștii francezi.

29
/01
/15

Prima ediție din anul 2015 a Trialogurilor la ARCUB are loc joi, 12 februarie, începând cu ora 19.00, la Ceainăria ARCUB (Str. Batiște 14). Sub motto-ul „În dulcele stil... folk”, acest eveniment se bucură de prezența a trei dintre personalitățile cu adevărat marcante ale lumii muzicale românești: Mircea Baniciu, Nicu Alifantis și Doru Ionescu.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Dacă nu ar fi existat, cu siguranţă, ar fi trebuit inventat. Nu ştim cum. Habar nu avem. Nu avem informaţii cu privire la o astfel de invenţie! Omenirea e departe de asemenea performanţe. Până la urmă, tot natura face ce vrea.