Teatrul Mic, 50 de ani de existenţă – proiecţii, light design şi Nicu Alifantis
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-mic-50-de-ani-de-existenta-proiectii-light-design-si-nicu-alifantis/

Teatrul Mic din Bucureşti sărbătoreşte 50 de ani de existenţă sâmbătă, printr-un program în care se vor îmbina trecutul şi prezentul şi care va include proiecţii, light design şi un recital susţinut de Nicu Alifantis.

Un articol de Petre Ivan|16 decembrie 2014

Înaintea sărbătorilor de iarnă, Teatrul Mic are propria sărbătoare. Astfel, sâmbătă, de la ora 20.00, va avea loc seara de gală „Teatrul Mic.50”, care va celebra cei 50 de ani de existenţă ai acestei instituţii.

Spectacolul va începe din stradă. Clădirile fantomatice vor fi canavaua unor proiecţii şi a unui concept de light design care le va aduce la viaţă. Spiritul vechiului Sărindar îi va însoţi pe cei care sunt aşteptaţi pe covorul roşu la Teatrul Mic, notează Mediafax.

În cadrul evenimentului va fi proiectat în premieră un documentar realizat special pentru acest eveniment de Televiziunea Română, care include mărturii filmate ale spectacolelor păstrate în Arhiva TVR.

Valeria Seciu  şi Ştefan Iordache, in Maestrul şi Margareta, la Teatrul Mic

Valeria Seciu şi Ştefan Iordache, in Maestrul şi Margareta, la Teatrul Mic

Ultimul act al spectacolului aniversar va fi unul muzical: un recital susţinut de Nicu Alifantis alături de trupa sa, „un cadou de suflet din partea unui artist al cărui destin profesional s-a pliat în repetate rânduri pe cel al Teatrul Mic”.

Despre Teatrul Mic

În 1914, la Bucureşti s-a înfiinţat un nou teatru, care a purtat numele actriţei Maria Filotti. După cel de-Al Doilea Război Mondial, teatrul a devenit o instituţie de stat şi a purtat, pe rând, denumirile Studioul Actorului de Film „Constantin Nottara” şi Teatrul pentru tineret şi copii, după care a fost botezat în 1964 cu numele său actual şi a intrat în familia teatrelor mici din Europa, potrivit site-ului instituţiei.

Teatrul Mic îşi face un titlu de onoare din faptul că a lansat mari regizori care au avut, ulterior, strălucite cariere internaţionale: Liviu Ciulei a debutat aici, Radu Penciulescu, Crin Teodorescu, Cătălina Buzoianu şi Silviu Purcărete au lucrat pe această scenă mulţi ani. Tot aici s-au lansat şi o mulţime de mari actori, dintre care Gh. Ionescu Gion, Ion Marinescu, Octavian Cotescu, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuţă, Valeria Seciu, Ştefan Iordache, Mitică Popescu.

Foto: Teatrul Mic, 50 de ani de existenţă – teatrulmic.ro

16
/12
/16

Pe 21 decembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Nottara va avea loc un eveniment special, intitulat „Crăciunul, acasă”, cu brad și cu colinde unde Grigore Leșe și ceata de colindători din Titești, jud. Vâlcea, vor susține concertul Așteptând Crăciunul.

16
/12
/16

„Ştim cu toţii că nu există familie perfectă şi nici soţul perfect sau soţia perfectă. Să nu mai vorbim despre soacra perfectă… Existăm noi, păcătoşii. […] O viaţă de familie sănătoasă cere folosirea frecventă a trei expresii: Te rog, adică pot?, Mulţumesc! şi Îmi pare rău. […] Să nu terminaţi niciodată ziua fără a face pace! Niciodată, niciodată, niciodată!” - Papa Francisc. Născut pe 17 decembrie 1936 la Buenos Aires, într-o familie modestă, Papa Francisc, pe numele său Jorge Mario Bergoglio, împlinește mâine (sâmbătă) 80 de ani.

16
/12
/16

Vă este dor de tradiționalele colinde româneşti şi internaţionale, precum Ziua ninge, Triptic coral, Sus la poarta raiului, Colindiţa, We Wish You a Merry Christmas, Jingle Bells sau Deck the Hall de Gordon Langford? Aveți ocazia să le reascultați, în variantă a cappella, marți, 20 decembrie 2016, de la ora 19.00, la Sala Radio, alături de Corul Academic Radio.

16
/12
/16

Una dintre cele mai reprezentative trupe din istoria rock-ului va susține un concert la București, pe 13 mai, anul viitor, în Parcarea A Romexpo, evenimentul fiind cuprins în turneul "The Long Goodbye". Biletele pentru concertul Deep Purple sunt în vânzare începând de astăzi (vineri) în rețeaua Eventim, la prețurile de 130 de lei (Gazon B), 190 de lei (Gazon A), 270 de lei (Golden Ring), 350 de lei (Tribună).

16
/12
/16

Relansat pe platforma Cinepub, "Senatorul melcilor", filmul cu care Mircea Daneliuc participa în 1995 în Competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, este o satiră politică în care grotescul este îmblânzit prin comic.

15
/12
/16

Vineri, 16 decembrie, de la ora 19.00, spectacolul excepţional TEATRU 200 deschide marea sărbătoare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, un omagiu adus celor 200 de ani de la prima reprezentaţie a unei piese de teatru in limba română, 175 de stagiuni naţionale, 120 de ani de la inaugurarea clădirii şi 140 de ani de la înfiinţarea primului teatru evreiesc în România, la Iaşi.

15
/12
/16

Vibrate!festival, cel mai tânăr festival de muzică clasică al Brașovului, care se desfășoară în fiecare vară, în luna iunie, organizează pentru a doua oară un concert de Crăciun dedicat partenerilor și prietenilor festivalului.