Teatrul Mic și noile rezoluții ale anului 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-mic-si-noile-rezolutii-ale-anului-2020/

Teatrul Mic începe noul an alături de ARCUB, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Centrul Cultural Ion Manu Otopeni, în cadrul unor parteneriate culturale menite să susţină activitatea teatrului, găzduind o parte dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul curent.

Un articol de Liliana Matei|16 ianuarie 2020

Reamintim situația dificilă în care se află Teatrul Mic, încă din anul 2017, din cauza încadrării în clasa I de risc seismic, conform legislației în vigoare, ce a dus la închiderea sălii Mari a Teatrului și a sălii Teatrului Foarte Mic. În ciuda acestui fapt, spectacolele s-au jucat fără întrerupere în cele 2 săli de tip studio- Sala Atelier și Sala Studio, inaugurată în anul 2018, precum și în sălile teatrelor partenere. În acest context nefericit, la finalul anului trecut s-a decis mutarea întregului personal administrativ și artistic în sediul aflat pe strada Gabroveni al sălii Studio, și mai ales găsirea de soluții pentru a juca și pe alte scene deja consacrate.

Prima dintre premierele anului 2020, spectacolul Vinovat. Nevinovat. de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu, va avea loc în zilele de 21, 22 februarie, ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural al Municipiului București – ARCUB. Spectacolul aduce în prim plan ideea de asumare a deciziilor și a responsabilităților cu care ne confruntăm, în contextul politic, social și cultural actual, marcat de incoerență. Conduși de prejudecăți și sentimente personale, uneori contradictorii, cu greu ne putem obiectiva și lua atitudine pentru a discerne între bine și rău. În ce măsură și când anume începem să fim vinovați/ nevinovați în raport cu celălalt? Este una dintre interogațiile pe care viitoarea producție a Teatrului Mic le lansează publicului spectator.

Primele spectacole găzduite de Teatrul de Comedie, începând de luna aceasta, sunt Angajat la doi patroni de Richard Bean, după Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni, regia Vlad Corbeanu și …Escu de Tudor Mușatescu, regia Doru Ana, programate în zilele de 14, respectiv 21 ianuarie, ora 19:00, la sala Radu Beligan. La Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”, este programat în data de 30 ianuarie, ora 19:00, spectacolul Ținutul din miezul verii de Tracy Letts, regia Vlad Massaci.

Detalii și bilete pe www.teatrulmic.ro, pe platforma bilet.ro, pe pagina de Facebook @teatrulmic.sifoartemic și la casele de bilete ale Teatrului Mic (Str. Constantin Mille, nr. 16 și Str. Gabroveni, nr. 57).

VINOVAT. NEVINOVAT.

un spectacol de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu

Distribuția:

Profesorul: Tudor Aaron Istodor / Vlad Corbeanu

Muncitorul: Toma Cuzin / Marin Grigore

Patroana: Dana Dembinski Medeleanu / Mihaela Rădescu

Inginerul: Vlad Logigan

Medicul: Alexandru Voicu / Andrei Seuşan

Antreprenorul: Andrei Seușan / Viorel Cojanu

Actorul: Vlad Corbeanu / Bogdan Talaşman

Educatoarea: Valentina Popa / Gabriela Iacob

Vedeta TV: Manuela Hărăbor / Ruxandra Enescu

Poștașul: Vitalie Bantaș

Taximetristul: Doru Ana / Ovidiu Niculescu

Arhitecta: Irina Velcescu / Ilinca Manolache

Aprodul: Petre Moraru / Viorel Cojanu

Regia artistică: Gelu Colceag

Asistent regie: Vlad Corbeanu

Scenografie: Ioana Pascha

Producător delegat: Alois Chiriță

Durata: 2 ore

04
/02
/15

În această iarnă, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit spectatorilor săi de toate vârstele o întâlnire specială cu personajele unei poveşti nemuritoare: Peter Pan de Laurenţiu Profeta (muzica) şi Eugen Rotaru (libretul). Premiera are loc vineri, 13 februarie 2015, de la ora 18:00, la Sala Mare a instituţiei (Calea Giuleşti, nr. 16).

04
/02
/15

Proiectele de fotografie documentară spun o poveste despre oameni, una neașteptată, emoționantă, sinceră, fără să-l constrângă pe fotograf la o anumită formă – e alegerea lui ce anume și cum ne arată în imagine.

03
/02
/15

Un student la Politehnica din București, sărac și slobod la vorbă, care-și câștiga pâinea ca pianist într-o școală de dans, a devenit la jumătatea secolului trecut unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai lumii. Îl chema Sergiu Celibidache.

03
/02
/15

Duminică, 8 februarie 2015, de la ora 20:00, , la Sala Mică a Naționalului bucureştean, iubitorii teatrului pot vedea spectacolul ”Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru.

03
/02
/15

Primul concert din februarie susţinut de Orchestra Naţională Radio, vineri, 6 februarie (19.00), este un prilej de a-l aplauda pe RĂZVAN SUMA, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti români, cunoscut publicului din întreaga ţară graţie turneelor naţionale “Vă place Bach ?”, “Vă place Brahms?” şi “Vă place tango?”.

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

03
/02
/15

Pentru că sunt la modă topurile de tot felul, m-am gândit să vă propun și eu unul. Este vorba de topul greșelilor pe care le întâlnesc des în scris și în vorbire.

03
/02
/15

„M-am îndrăgostit, pur şi simplu. Era frumoasă, cu sufletul curat, deşteaptă, cu picioarele pe pământ, gospodină. Am iubit-o şi o iubesc. Mihaela (n.r. Tonitza – soţia actorului, care s-a stins din viaţă în 2010) a fost şansa mea. Şi cu asta am spus totul.“ - Ştefan Iordache. Într-o zi de 3 februarie (1941) se năştea actorul Ştefan Iordache, unul dintre cei mai mari actori români de teatru, film și televiziune.

02
/02
/15

Nelson Freire, ansamblul Voces8 și dirijorul Riccardo Chailly sunt protagoniștii unor interesante discuri care apar săptămân aceasta în atenția publicului din România. 3 discuri, 3 programe diferite, potrivite pentru toate gusturile celor care iubesc muzica bună – de la renaștere la romantismul târziu, 3 propuneri care vor încălzi serile mohorâte de iarnă pe care le mai avem în față luna aceasta.

02
/02
/15

Prima săptămână din februarie aduce pe scenă trei spectacole excepționale, în regia lui Silviu Purcărete: „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, pe 3 februarie, „Călătoriile lui Gulliver”, exerciții scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift, pe 4 februarie și „Oidip”, scenariul original și regia Silviu Purcărete, pe 5 februarie.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.