Teatrul Național pentru Copii “Abracadabra”, în Duminica Floriilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-national-pentru-copii-abracadabra-in-duminica-floriilor/

În Duminica Floriilor, la Teatrul Naţional pentru Copii “Abracadabra” este sărbătoare.

Un articol de Petre Ivan|30 martie 2018

Iată mesajul Magicianului:

“Acum 17 ani, în ziua de Florii, cortina Teatrului Național pentru Copii ABRACADABRA se ridica pentru prima oară, la Sala Atelier a Teatrului Național din București.

În lumea de poveste a teatrelor dedicate copiilor apărea o nouă formă de joc teatral. Copiii au urcat pe scenă și s-au jucat de-a teatru’. Important a fost pentru noi ca cei mici să-și înfrângă teama și emoțiile și să participe, nu doar să asiste.

Anii au trecut, multe trupe de actori au îmbrățișat acest gest teatral, ceea ce face să ne simțim importanți și iată-ne în ziua de sărbătoare a Floriilor, la a 17-a stagiune.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi cu dragostea și cu aplauzele voastre. Fără voi, dragi spectatori mici și mari, noi nu puteam să ”fim”, să existăm.

În această zi de sărbătoare vă invităm să ne jucăm de-a Poveştile de Paşti. Florile vor avea întâietate şi le vom cunoaşte poveştile, doar este ziua de Florii. Se apropie Sărbatoarea Învierii Domnului, cea mai mare sărbătoare de peste an a Românilor.

Această sărbătoare este legată de întreaga natură. Oare de ce tremură plopul? De ce plânge salcia? De ce se înroşesc ouăle? – Poveşti pe care le veţi afla în Sala Media a Teatrului Naţional, duminică 1 aprilie (nu este păcăleală!).

Îi invităm pe toţi copiii care poartă nume de flori să ajungă la eveniment, pentru a le ura ”La mulţi ani”. Celor care nu au timp să vină la teatru, le dorim o Sărbătoare frumoasă.

Regăseşte credinţa

Regăseşte speranţa

Regăseşte lumina din tine

Să întâmpinăm ÎNVIEREA DOMNULUI aşa cum se cuvine!”

Magicianul Poveştilor şi Asistenţii

Spectacole de Teatru interactiv pentru COPII (4 -10 ani)

Foto: Teatrul Național pentru Copii “Abracadabra” – facebook

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.