Teatrul Odeon, 70
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-odeon-70-la-multi-ani/

Teatrul Odeon sărbătoreşte luni, 28 noiembrie, 70 de ani de la înfiinţare cu o serie de manifestări printre care lansarea monografiei „Odeon 70. Aventură istoric-omagială” şi prezentarea filmului „Teatrul Odeon 70”.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2016

În cadrul manifestărilor pregătite pentru sărbătorirea celor șapte decenii de existență, la Teatrul Odeon va avea loc lansarea monografiei „Odeon 70. Aventură istoric-omagială”, scrisă de Miruna Runcan, și prezentarea filmului „Teatrul Odeon 70”, realizat de Casa de Producție a Televiziunii Române.

Un moment special va fi reprezentat de dezvelirea a două busturi dedicate actorului Ștefan Bănică și celei mai longevive directoare a instituției, Elena Deleanu, realizate de sculptorul Dragoș Cătălin Munteanu.teatrul odeon

La final va avea loc un intermezzo muzical coregrafic coordonat de Răzvan Mazilu, cu participarea actrițelor Ruxandra Maniu, Paula Niculiță, Anda Saltelechi, Antoaneta Zaharia, a dansatorilor Monica Petrică, Răzvan Mazilu, Clubul TangotangenT și a pianistului Radu Mateucă.

Apărut în 1946 în cartierul Giulești sub numele de Teatrul „Muncitoresc C.F.R.”, acesta și-a deschis porțile cu premiera „Clocot” de Vintilă Rusu Șirianu, în regia lui Ion Aurel Maican.

Instituția și-a schimbat după aceea numele în Teatrul Giulești iar, din 1990, a devenit Teatrul Odeon, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Repertoriul său a fost marcat de mari creații ale regizorilor Lucian Giurchescu, Horea Popescu, Dinu Cernescu, Alexa Visarion sau Alexandru Dabija, Mihai Măniuțiu, Alexander Hausvater, Dragoș Galgoțiu, Radu Afrim, dar și ale coregrafului Răzvan Mazilu.

Foto: Teatrul Odeon – teatrul-odeon.ro

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu