Tenorul Placido Domingo a primit Inelul de Onoare
https://www.ziarulmetropolis.ro/tenorul-placido-domingo-a-primit-inelul-de-onoare/

Tenorul spaniol Placido Domingo, unul dintre superstarurile muzicii lirice, a fost recompensat cu cea mai înaltă distincţie acordată de Opera din Viena (Staatsoper), Inelul de Onoare, pentru cei 45 de ani de prezenţă ai artistului pe scena vieneză. Miercuri seară, la finalul unei reprezentanţii a operei „Simon Boccanegra”, de Giuseppe Verdi (1813-1901), în care a […]

Un articol de Andrada Văsii|16 noiembrie 2012

Tenorul spaniol Placido Domingo, unul dintre superstarurile muzicii lirice, a fost recompensat cu cea mai înaltă distincţie acordată de Opera din Viena (Staatsoper), Inelul de Onoare, pentru cei 45 de ani de prezenţă ai artistului pe scena vieneză.

Miercuri seară, la finalul unei reprezentanţii a operei „Simon Boccanegra”, de Giuseppe Verdi (1813-1901), în care a interpretat rolul principal, tenorul Placido Domingo, în vârstă de 71 de ani, vizibil emoţionat, a primit Inelul de Onoare, pe scena principală de la Staatsoper, în mijlocul colegilor săi din distribuţia acestui spectacol.

Distincţia i-a fost înmânată de ministrul austriac al Culturii, Claudia Schmied, care l-a avut alături de ea pe directorul general al Operei din Viena, francezul Dominique Meyer.

Placido Domingo a debutat pe scena de la Staatsoper pe 19 mai 1967 în rolul principal din opera „Don Carlo”, de Verdi, şi, de atunci, a cântat pe aceeaşi scenă de 190 de ori. În plus, tenorul spaniol a avut alte 34 de apariţii la Opera din Viena în calitate de dirijor.

Placido Domingo va reveni la Staatsoper pe 17, 21, 24 şi 28 februarie 2013, din nou în opera „Simon Boccanegra”, iar apoi va dirija „Romeo şi Julieta”, de Charles Gounod, pe 21, 25 şi 28 iunie 2013.

Placido Domingo, în vârstă de 71 de ani, este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera „La Traviata” de Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a interpretat peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

 

 

Sursa: Mediafax

18
/01
/16

În această seară, de la ora 20:10, pe TVR 2, iubitorii teatrului pot vedea „SHAKESPEARE, FOLIA & CO”, de Gigi Căciuleanu , prima reprezentaţie din ciclul Shakespeare 400, un program care marchează cei 400 de ani de la moartea celui mai cunoscut dramaturg din istorie. Versiunea tv a spectacolului este o coproducţie a TVR şi Teatrul Metropolis.

18
/01
/16

Sezonul premierelor cinematografice românești va fi deschis de un thriller 100% ardelenesc. Este vorba despre cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan, „Orizont”, care va rula pe marile ecrane din 12 februarie 2016.

18
/01
/16

Actorul american Sean Penn a asigurat că interviul său cu traficantul de droguri mexican, Joaquín El Chapo Guzmán, a eșuat pentru că nu scos la suprafață dezbaterea de fond privind războiul împotriva drogurilor, ceea ce era principala sa intenție

16
/01
/16

Cabaretul cuvintelor, spectacolul a cărui premieră recentă a deschis stagiunea actuală de la Sala Mare a Teatrului Naţional ieşean, se va bucura de prezenţa în rândul spectatorilor a autorului însuşi, scriitorul Matei Vişniec, cel mai jucat dramaturg român în străinătate.

16
/01
/16

UNITER – Uniunea Teatrală din România anunţă cu tristeţe dispariţia actorului THEODOR DANETTI (23 AUGUST 1926 – 16 IANUARIE 2016), pe scena teatrului şi filmului românesc din anul 1955.

16
/01
/16

CRONICĂ DE FILM Deşi o vizionare pe un cât mai mare ecran de cinema nu e de lepădat, „The Revenant”, noul film al lui Iñárritu, suferă de mania monumentalităţii: fiecare secvenţă pare realizată pentru a asalta spectatorul printr-un naturalism care devine un simplu scop în sine, nu un mijloc spre altceva.

16
/01
/16

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă, vineri 22 ianuarie, de la ora 20.00, pe scena Sălii Studio, premiera RECVIEM, una din piesele de mare impact din dramaturgia lui Matei Vişniec, în viziunea unuia dintre regizorii de vârf ai teatrului românesc, Alexandru Dabija.

15
/01
/16

„Muzică, prin fond şi prin formă, poezia lui Eminescu nu mai are nevoie de nici o altă melodie”, spunea criticul şi istoricul literar Garabet Ibrăileanu, încercând să sublinieze ideea, adevăratră în fond, că muzicalitatea poeziei eminesciene, excepţională, îşi este suficientă sieşi. Cu toate acestea, nu puţini au fost artiştii români care, de-a lungul anilor, au pus pe muzică câteva dintre cele mai cunoscute poezii eminesciene.

15
/01
/16

Nana Mouskouri va susține un concert la Sala Palatului, pe 5 martie, evenimentul fiind cuprins în turneul "Happy Birthday". Recitalul artistei, care va fi acompaniată de instrumentiști francezi, va cuprinde șlagărele care au făcut-o celebră.

15
/01
/16

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 organizează, astăzi, cu începere de la ora 19,00, recitalul extraordinar de poezie și muzica intitulat Eminescu — om, geniu și sfânt. Recitalul va fi susținut de către doi mari artiști ai scenei românești, renumitul actor Dorel Vişan şi apreciatul muzician Ionu - Bogdan Ștefanescu, singurul artist din România care cânta pe Flautul de Aur Muramatsu.