Tenorul Teodor Ilincăi, în deschiderea Stagiunii Regale 2015-2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/tenorul-teodor-ilincai-in-deschiderea-stagiunii-regale-2015-2016/

Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, vă invită la deschiderea Stagiunii 2015-2016. Concertul va avea loc marţi, 10 noiembrie 2015, de la ora 19.00, la Ateneul Român (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3).

Un articol de Ziarul Metropolis|7 noiembrie 2015

Concertul de deschidere al Stagiunii Regale este finanțat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB, în cadrul Programului cultural Ești București.

Concertul de deschidere al Stagiunii Regale îl va avea ca dirijor pe Constantin Grigore, iar ca solist pe tenorul Teodor Ilincăi. În program se regăsesc lucrări din creația compozitorilor P. Mascagni, P.I. Ceaikovski, G. Bizet și G. Verdi. Concertul este prezentat de Marius Constantinescu.

INFO

Biletele pentru concert sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. Mai multe amănunte despre concert, dar şi despre activitatea Cameratei Regale, puteţi afla pe site-ul www.camerata-regala.ro şi pe pagina de Facebook a Cameratei Regale.

Dirijorul Constantin Grigore a beneficiat de îndrumarea unor maeştri recunoscuţi ai dirijatului: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galati, Marek Pijarowski. S-a perfecționat printr-un stagiu de asistenţă la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin (2011), sub îndrumarea maestrului Marek Janowski şi ulterior (2012) la Bayrische Rundfunk şi Munchner Philharmoniker. A susţinut concerte la pupitrul formaţiilor muzicale mari, atât din ţară cât şi din străinătate şi a colaborat cu solişti de renume ai scenei muzicale internaţionale. În prezent este dirijorul principal al Cameratei Regale.

Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai valoroși tineri tenori români, cu o extraordinară carieră internațională. Debutul său în afara țării s-a petrecut în ianuarie 2009 pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul Macduff din „Macbeth” de G. Verdi. A fost invitat să cânte pe scenele operelor din Monte Carlo, Hamburg, Viena, Berlin, Toulouse, Santiago de Chile, Londra, Paris etc. În 2013 a susținut un concert la Royal Festival Hall din Londra, alături de Angela Gheorghiu, avându-l pe Tiberiu Soare la pupitrul Orchestrei Filarmonice Regale din Londra.

Camerata Regală a fost fondată în 2009 și se află sub patronajul Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Ansamblul a colaborat cu personalități marcante din peisajul muzical: dirijorii Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violoniştii Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman, sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordăchescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianistul Roberto Plano, Flautiştii Ion Bogdan Ştefănescu, Matei Ioachimescu.

Datorită nivelului artistic ridicat au avut șansa de a evolua în cadrul unor evenimente prestigioase: Festivalul Internațional George Enescu și Festivalul Internațional “Sergiu Celibidache”. În anul 2014, la 5 ani de la înființarea ansamblului, Camerata Regală a fost decorată cu medalia “Regele Mihai al României” pentru înaltul profesionalism cu care își desfășoară activitatea concertistică.

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.